Idrettsleder tiltalt for overgrep mot barn

Skal ha forgrepet seg på jenter i tiårsalderen, ifølge tiltalen.

MÅ I RETTEN: Hovedforhandlingen i saken mot idrettslederen foregår i Oslo tingrett i mai.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MÅ I RETTEN: Hovedforhandlingen i saken mot idrettslederen foregår i Oslo tingrett i mai. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

En idrettsleder i 50-åra må i mai møte i Oslo tingrett, tiltalt for seksuelle overgrep mot to unge jenter. Det er satt av fire dager til hovedforhandlingen.

Beføling

Overgrepene skal ha skjedd ved to ulike anledninger i fjor, begge ganger ved mannens hjem. Ifølge tiltalen befølte han de fornærmede, begge jenter i tiårsalderen, og forsøkte å få den ene jenta til å beføle ham.

«Han ga henne videre 200 kroner for at hun skulle gi ham en klem. Han hvisket også ordet 'sex' til henne», lyder det i tiltalepunktet som gjelder den andre jenta.

Mannen har inntil nylig hatt en ledende posisjon innen barneidrett.

Idrettslederen må også svare for at politiet ved ransaking fant 8579 filer med seksualisert framstilling av barn, eller som viste overgrep mot barn. I tillegg fant etterforskerne to revolvere han ikke har lisens for.

Tiltalepunktene om overgrep mot barn under 16 år og datamaterialet har hver for seg en strafferamme på tre års fengsel.

Nekter skyld

VG omtalte saken i fjor sommer, mens mannen fremdeles var under etterforskning. Den gang opplyste politiet til avisa at idrettslederen skal ha lokket til seg jentene med kjæledyret sitt.

Det har i dag ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med den tiltalte mannens forsvarer Marius Dietrichson eller politiadvokat Hilde S. Kolnes. Dietrichson opplyste imidlertid til VG i fjor at klienten nekter straffskyld for overgrep.

Idrettslederen ble pågrepet av politiet i juni i fjor, etter at øyenvitner til det påståtte overgrepet mot den ene jenta meldte ifra. Politiet har insistert på at mannen skulle holdes fengslet under hele etterforskningen, og han har derfor sittet i varetekt i over et halvt år.

Ifølge VG har idrettslederen et rulleblad med anmeldelser for blant annet blotting og lokkeepisoder. Disse hendelsene ligger noe tilbake i tid.