Idrettsmiljøet om mishandlingssiktet topptrener: - Vi reagerer med sjokk og vantro

Foreldreparet nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-åra bosatt i Oslo, som over flere år har vært trener for landslagsutøvere, er siktet for grov mishandling i nære relasjoner.

- Både far og mor er siktet for grov mishandling, altså vold eller krenkelser, mot eget eller egne barn, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Nora Eek-Nielsen, til Dagbladet.

Det fremgår av fengslingskjennelsen at det også er opprettet en barnevernssak. Dokumentene i saken er klausulerte, men dokumenter som er relevante for siktelsen er blant annet anmeldelsen fra barnevernet og en bekymringsmelding.

Foreldreparet nekter straffskyld og har anket fengslingskjennelsene til lagmannsretten.

Overrasket

Dagbladet tar kontakt med et selskap som mannen er tilknyttet som trener gjennom en samarbeidsavtale, i kraft av å være trener for blant annet landslagsutøvere.

- Dette overrasker oss veldig fordi han ikke virker som typen til å gjøre sånt. Det er veldig tragisk. Han virker å ha et godt forhold til barna, sier styrelederen i selskapet, som ikke har sett noen voldelige tendenser hos vedkommende.

Styrelederen opplyser om at mannen har trent de fleste av landets eliteutøvere i sporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer