Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Idrettsprofil tatt med 37 kilo hasj

Må møte i retten i april i stor narkotikasak.

TILTALT: Idrettsprofilen er tiltalt for å ha forsøkt å motta 60 kilo hasj og for å ha oppbevart 37 kilo hasj hjemme. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TILTALT: Idrettsprofilen er tiltalt for å ha forsøkt å motta 60 kilo hasj og for å ha oppbevart 37 kilo hasj hjemme. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

En idrettsprofil i 50-åra skal ha forsøkt å kjøpe 60 kilo hasj, men ble lurt i en felle av politiet.

Hjemme hos mannen fant politiet nesten 37 kilo hasj. Nå er mannen tiltalt og må møte i Oslo tingrett i april.

Det var NRK som først omtalte saken.

Grov narkotikaforbrytelse

Idrettsutøveren har vunnet en rekke norgesmesterskap og har representert Norge på internasjonalt nivå.

Han skal ha forsøkt å motta hasjen i desember 2017, men politiet skal ha grepet inn. De byttet ut hasjen i pappesker og erstattet den med pakker uten narkotika.

- Det er snakk om en grov narkotikaforbrytelse, så det har en strafferamme på opptil ti år, sier statsadvokat Andreas Magne Alfoni Strand ved Oslo statsadvokatembeter.

Ann Turid Bugge forsvarer den tiltalte idrettsprofilen.

- Jeg vil ikke kommentere saken, sier Bugge til Dagbladet.

Unni Fries forsvarer en mann i 20-åra som i tiltalen utpekes som hjernen og organisatoren av hasjsmuglingen.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og sier han ikke har gjort dette. Han har kjennskap til en av de andre involverte, men av helt andre grunner, sier Fries til Dagbladet.

- Erkjenner straffskyld

Darija Jamina forsvarer en mann i 20-åra som ifølge tiltalen mottok et hasjparti på 180 kilo på Vinterbro i Akershus i november 2017. Deretter oppbevarte han hasjen hjemme og distribuerte den til andre. Da politiet slo til mot ham i desember samme år, fant de rundt 60 kilo.

- Han erkjenner straffskyld etter tiltalen, opplyser Jamina til Dagbladet.

Det var denne narkotikaen som skulle overleveres til idrettsprofilen. Det skjedde ikke, da politiet byttet ut narkotikaen med pakker som ikke inneholdt narkotika.

Tom Barth-Hofstad forsvarer en mann i 20-åra som ifølge tiltalen overleverte 77 000 kroner til en av de andre tiltalte, som betaling for at den medtiltalte hadde hentet, oppbevart og levert «en større mengde narkotika» for en ukjent person som ikke er omfattet i tiltalen.

- Han er skuffet og overrasket over å være tiltalt, og erkjenner ikke straffskyld, sier Barth-Hofstad til Dagbladet

- Dette er en gammel sak fra 2017, og han ble avhørt den gangen. Han trodde saken var avgjort og henlagt for lenge siden, sier advokaten.