Idrettstalent brannbombet klubblederens hus da han ble flyttet ned fra elitegruppe

I huset lå lederen, kona hans og tre barn og sov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et tidligere idrettstalent er dømt til tre år og seks måneders fengsel, hvorav åtte måneder gjøres betinget, for å ha tent på huset til idrettsklubbleder med en brannbombe, skriver Østlandets Blad.

Brannen startet i 5-tida natt til søndag 2. januar. Lederen, kona og deres tre barn lå og sov, men ble vekket av brannvarslingsanlegget i huset. I dommen slås det fast at menneskeliv trolig ville gått tapt hvis de ikke hadde blitt vekket av brannvarslingen.

Politiet fant raskt ut at huset var forsøkt påtent med en brannbombe, en såkalt Molotov-cocktail. De spurte klubblederen om han var i konflikt med noen, og han nevnte da en mann som tidligere hadde konkurrert for idrettsklubben som han leder.

Avisutklipp Etter brannen fant klubblederen glasskår og noen papirrester på trappa. De viste seg å stamme fra en utgave av en lokalavis, hvor det var omtale av utøveren han hadde vært i konflikt med.

Det tidligere idrettstalentet ble pågrepet 17. mars i 2011. Politiet ransaket hjemmet hans. Da fant de blant annet en perm med avisutklipp, og artikkelen fra lokalavisa. I tillegg fant politiet en US Karabin og en Luger-pistol.

De undersøkte også mannens PC. Da fant de søk på «russian cocktail», «russian cocktail burn», «russian cocktail throw burn» og «molotov cocktail». Han hadde også åpnet Youtube-filmer, herunder «How to make improved Molotov Cocktail» og «Molotov Cocktail Thrown Through Family's Window», heter det i dommen.

I retten forklarte tiltalte at han søkte på Molotov-cocktail fordi dette var et nytt våpen som skulle brukes i dataspillet Counter-Strike, som han pleide å spille.

Flyttet ned Mannen var tidligere betraktet som en av klubbens største talenter. Men han sleit en periode med resultatene, og i januar 2010 fikk han beskjed om at han var flyttet ned et nivå. I dommen heter det at tiltalte har forklart at han sluttet i fordi klubblederen flyttet ham «ned en gruppe» og at både han selv og foreldrene hans ble sinte.

Tiltalte sluttet i klubben og meldte overgang til ny klubb i februar 2010.

Mannen erkjenner ikke straffskyld for brannstiftelsen. Hans forsvarer, advokat Karoline Øverseth Bekkoset, sier til Østlandets Blad at hun vil diskutere dommen med sin klient for å diskutere hva de skal gjøre videre.

Til samme avis sier klubblederen at familien hans har klart seg bra i tiden etter den dramatiske natten da huset ble påtent.

- Vi er en ressurssterk familie og har taklet utfordringene etter hvert, sier han til Østlandets Blad.