Idrettstrener anker ikke overgrepsdom

Den 39 år gammel idrettstreneren som i slutten av august ble dømt til to års fengsel for seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente, anker ikke dommen som falt i Bergen tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han har ikke påanket dommen, opplyser mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, til NTB.

Seks måneder av dommen er gjort betinget. En datamaskin og to mobiltelefoner er inndratt og han må betale 120.000 kroner i oppreisningserstatning og 130.000 kroner for tap i fremtidig inntekt til jenta som i dag er 19 år gammel.

Pågikk i flere år Det fremgår av dommen at han blant annet hadde samleie med jenta hjemme hos henne, mens moren sov i samme hus. Overgrepene han er dømt for skjedde fra jenta var 14 år i 2009 og fram til januar 2011.

Mannen begynte som trener for et idrettslag i Bergen i 2009. Etter kort tid skal han ha opprettet kontakt med flere av jentene på laget på chattetjenesten MSN.

I retten fikk moren spørsmål om hun følte at treneren sviktet henne.

- Jeg føler mer at jeg har sveket min datter, at jeg ikke oppdaget hva som skjedde, svarte moren ifølge Bergens Tidende.

Posttraumatisk stress Treneren lagret en rekke seksualiserte bilder og filmer av jenta på sin datamaskin. Han nektet for å ha misbrukt et tillitsforhold og utnyttet sin stilling som trener til å skaffe seg seksuell omgang. Han ble dømt for disse forholdene.

«Omfanget av den seksuelle omgangen viser en sterk vilje hos tiltalte til å gjennomføre seksualforbrytelsen. Dette finner retten klart straffeskjerpende» heter det i dommen.

Retten fant det imidlertid formildende at politiet brukte så pass lang tid på å få avgjort saken. Fra anmeldelsen ble levert til tiltalen ble tatt ut, gikk det to år og tre måneder.

Overgrepene har ført til at jenta har utviklet en posttraumatisk stresslidelse.

(NTB)