- Idyllen er knust

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kveldssola speiler seg Stampa, men det er ikke et menneske å se på badeplassene. Barnedrapene har knust idyllen. Kristiansanderne klarer ikke å bruke friområdet i Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Else Svendsen er både redd, rasende og fortvilet. Turparadiset hennes er ikke hva det var for ei knapp uke siden.

- Idyllen er knust. Bare se dere om, her er jo helt tomt, sier 74-åringen. På en normal solskinnsdag i slutten av mai ville Stampa yret av badende unger og viltre barnehyl. I dag er det tomt å stille.

Er på vak

- Det er ikke noen som vil opp her nå for å kose seg. Det går ikke an, sier Else og peker med gåstokken sin mot plassen der Lena og Stine Sofie ble funnet.

- Jeg må innrømme at jeg er redd. Han er jo ikke tatt, så jeg må se ekstra nøye på folk når jeg møter dem på stien, sier Else hoderistende.

På Randesund menighetshus er de samlet til møte. Temaet for bønnen gir seg selv: Nå trenger foreldrene all den hjelp og støtte de kan få og møteleder Reidun Glad ber Gud om å hjelpe de pårørende gjennom krisen.

Ber og sørger

- Går det an å følge budet om å snu det andre kinnet til når vi vet hva slags grusomheter som har funnet sted i Banheia? - Nei, svarer Reidun Glad og sier hun godt kan forstå at folk er rasende og ute av seg.

Marit Jensen og venninna Turid Gundersen er på vei opp i Baneheia med blomster. Tankene deres går til foreldrene.

- Du skrive at all vår omtanke og all vår sympati går til de stakkars foreldrene. Vi kjenner dem ikke og er sånn sett ikke personlig involvert, men de skal vite at hele byen er med dem i sorgen, sier Marit.

STERKE FØLELSER: Marit Jensen og Turid Gundersen kjente ikke jentene eller familiene deres. Likevel ville de to legge ned blomster i Baneheia.
TOMME BADEPLASSER: Else Svendsen (74) er redd og rasende.