Idyllen er over

LONDON (Dagbladet): Så er London-idyllen over for kronprinsparet. I dagens utgave av den britiske storavisen Mail on Sunday blir den norske kronprinsessens «skandaløse fortid» brettet ut over to sider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under den uskyldige tittelen «Prinsessen av Earl Court» slåes sannhet og rykter, fakta og sladder sammen til et i England velkjent skandalebrygg.

Og artikkelforfatteren nekter seg ingenting når det gjelder å smøre på i tykke lag om Mette-Marits ville liv før hun traff Haakon. Kronprinsessens far får også sitt pass påskrevet. Alt sammen pakket inn i passende doser moralsk indignasjon og påstander om at norsk presse «ikke kan tilgi henne» - særlig ikke etter at miss Leighs eneste kilde, Se og Hør-journalisten Håvard Melnæs, har utgitt en «ny» avslørende bok.

Det dreier seg om den i Norge velkjente boka «Prinsesse mot alle odds», utgitt på Se og Hør-forlaget ifjor høst. Da skapte den verken skandale eller sjokk, blant annet fordi de aller fleste «nyhetene» var velkjente for den opplyste almue.

Men boka er nå utgitt i Tyskland og oppdaget av miss Leigh. Som oppgraderer slarvet noen hakk, og føyer til sine egne personkarakteristikker. Allerede innledningsvis anslår hun tonen ved å beskrive Earls Court - hvor kronprinsparet bor - som et «helsefarlig og loslitt» strøk, med en kebab-kiosk og en veddemålsagent som nærmeste nabo.

Sannheten er noe annerledes.

Derfor - altså...

Miss Leigh har også funnet fram til hvorfor kronprinsparet flyttet til London. Det har også vi i norsk presse lurt på, fordi enhver tosk vet at britisk presse og britiske paparazzier overgår det meste i råskap.

Men ifølge miss Leigh og Mail on Sunday er årsaken «prinsesse Mette-Marits bakgrunn - en bakgrunn så skandaløs at den har forferdet de normalt så konservative nordmenn og tvunget paret til å flykte til England for å bygge et nytt liv».

Så vet vi det. Også vi som trodde at de bare skulle være i London for å studere.

Jakten begynner

Innholdet i oppslaget i Mail on Sunday vil trolig ikke gi kronprinsparet søvnløse netter.

Men det vil trolig føre til at de andre skandaleavisene intensiverer jakten på «sannheten» og begynner å fotfølge kronprinsparet og lille Marius.

Det blir ikke behagelig.

SKANDALEOPPSLAG: Mail on Sunday i dag.
<B>SLADDER: Kronprinsesse Mette-Marit blir omtalt etter at boka «Prinsesse mot alle odds» nå er utgitt i Tyskland og oppdaget av engelsk presse.