If anker helikopterskade til Høyesterett

Pilothørsel til topps i rettssystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Tidligere helikopterpilot Amund-Ragnar Bjerkeseth (62) har slått forsikringsgiganten i to rettsinstanser. 31. januar bestemte Jæren tingrett at If Skadeforsikring må betale over to millioner kroner i erstatning for hans invalidiserende øresusplager.

Forsikringsselskapet anket dommen, men i slutten av februar i år fastslo Gulating lagmannsrett at Bjerkeseth er yrkesskadd og skal ha erstatning.

Nå håper If at Høyesterett vil gi saken en endelig behandling.

Ønsker prinsippavklaring

- Hovedårsaken til at vi ønsker saken prøvet for Høyesterett, er at kurvene på Bjerkeseths hørselsmålinger avviker fra det lærebøkene betegner som allment akseptert medisinsk viten når det gjelder hørselsskade. Her er det uenighet mellom medisinske sakkyndige, og vi ser behovet for en prinsippavklaring rundt dette, sier leder for Forsikringsjuridisk avdeling i If, Line Gjengedal Ruud.

Det har også en viss betydning for forsikringsselskapet at det i tillegg til Bjerkeseth er nok en tidligere Helikopter Service-pilot som har prøvet sin sak rettslig, men tapt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer