If mener bileier (34) tente på selv

Porche-eieren renvasket etter seks år.

BESKYLDT FOR SVINDEL: If Skadeforsikring mener eieren av denne Porschen fingerte tyveriet selv. Alle foto: If
BESKYLDT FOR SVINDEL: If Skadeforsikring mener eieren av denne Porschen fingerte tyveriet selv. Alle foto: If Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 16. februar 2002 ble denne bilen, en Porsche 911 1989-modell, funnet utbrent i et skogholt, fire mil nord for Kristiansand. Felger, dekk og stereoanlegg var fjernet før bilen ble satt i flammer.

If Skadeforsikring hevdet at biltyveriet var fingert, og nektet å utbetale forsikringssummen på 340 000 kroner. Bileieren dro selskapet for retten, i håp om å bli kvitt stempelet som forsikringssvindler.

Mannen tapte saken i tingretten, men 13. oktober i år falt renvaskende dom i Borgarting lagmannsrett. If må betale porscheeieren for den ødelagte bilen, samt hele 765 340 kroner i saksomkostninger.

- Jeg er svært lettet over utfallet. Saken har vært en stor belastning for meg og min familie, sier 34-åringen som velger å være anonym i frykt for at folk skal tenke «ingen røyk uten ild».

Tror ikke på IfLagmannsrettens dommere tror ikke på det hendelsesforløpet forsikringsselskapet har tegnet av et fingert biltyveri.

• If beskyldte porshe-eieren for forsikringssvik, til tross for at det er ubestridt at mannen befant seg i Oslo på det tidspunktet bilen hans ble tatt i Kristiansand

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer