- Igjen og igjen viser historien at du tok feil

Republikanske krigsarkitekter med Dick Cheney i spissen i hardt vær for nye Irak-påstander.

HARDT KRITISERT: Visepresident under George W. Bush, Dick Cheney, var en av de fremste pådriverne for den amerikanske invasjonen i Irak i 2003. Nå får han gjennomgå etter å ha kritisert Obamas Irak-politikk i en kronikk. Foto: AP Photo/Ron Edmonds
HARDT KRITISERT: Visepresident under George W. Bush, Dick Cheney, var en av de fremste pådriverne for den amerikanske invasjonen i Irak i 2003. Nå får han gjennomgå etter å ha kritisert Obamas Irak-politikk i en kronikk. Foto: AP Photo/Ron Edmonds Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I løpet av kort tid har terrorgruppa Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) tatt kontroll over store områder i Irak, som storbyen Mosul. De har også angrepet viktige oljeanlegg.

Irakiske myndigheter ber USA om å gå til luftangrep mot de militante ekstremistene. USAs president, Barack Obama, sa i dag at USA er klare for å gå inn med «målrettede militære handlinger», og at de sender opp til 300 militære rådgivere til landet.

Den kaotiske og voldelige situasjonen i Irak kommer mer enn ti år etter at USA og daværende republikanske president, George W. Bush, invaderte landet og mer enn tre år etter at USA trakk ut sine siste soldater fra landet. På hjemmebane i USA er Bushs arkitekter bak krigen mest opptatt av å forsøke å skyve all skyld for situasjonen over på Obama.

Anklager Obama - Sjelden har en amerikansk president tatt så feil og om så mye på bekostning av så mange, skriver Bushs mektige visepresident, Dick Cheney og datteren Liz i et innlegg i Wall Street Journal.

Og Cheney snakker ikke om Bush. Han angriper Obama for å ha trukket amerikanske styrker ut av Irak og mener hans svake utenrikspolitikk er skyld i styrken til ISIL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer