Ignorerer terrorfrykt

Mens nordmenn i Spania vender nesa hjemover etter terrororganisasjonen ETAs opptrapping denne uka, er ikke Syden-klare nordmenn i Norge grepet av den samme panikken. Reisebyråene har ikke mottatt en eneste avbestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt eksploderte en brevbombe av i Madrid og skadet tre personer. Dette var den tredje bomben i Spania denne uka som settes i tilknytning til den baskiske terroristorganisasjonen ETA. På tirsdag ble en ETA-aktivist drept av sin egen bombe i feriebyen Torrevieja. I går ble en udetonert 60 kilos bombe funnet på den internasjonale flyplassen i Malaga. Spanske myndigheter frykter at ETA vil forsøke å ramme feriemål.

Star Tour flyr 1200 nordmenn til fastlands-Spania hver uke, men kommer foreløpig ikke til å innstille Spania-turer.

Følger UDs råd

- Det som skjer er bekymringsfullt, men foreløpig får det ingen konsekvenser for våre turer. Vi følger med på Utenriksdepartementets tilrådinger, i tillegg til at vi har vårt eget personell der nede som vurderer situasjonen, sier fungerende informasjonssjef Sverre Høven i Star Tour. Utenriksdepartementet fraråder foreløpig ikke nordmenn å dra til Spania.

Normal trafikk

Nordmenn som vil til de spanske varme- og breddegrader lar seg ikke affisere av ETAs økte aktivitet denne uka. Verken Star Tour eller Saga Solreiser har mottatt avbestillinger på Spania-turene sine etter de tre bombene.

Driftssjef Eirik Gjønnes avdramatiserer situasjonen:

- Risikoen for å komme ut for noe sånt er ikke større enn risikoen for å bli innblandet i en trafikkulykke, sier han.

- Spooky!

Oslo-mannen Frank Isaksen er på ferie ved feriebyen Torrevieja på den spanske østkysten med kona Heidi Ree og datteren Helena på halvannet år. Familien skal være i Spania en uke til. Han sier at det skal mye til før de drar hjem.

- Det er litt spooky, men vi er ikke veldig skremt. Det er ikke noe man får gjort med det hvis man uheldigvis havner opp i det. Men sannsynligheten er liten.

Han har merket et økt antall politifolk i gatene og militærhelikoptre i lufta. Ellers virker spanjolene lite påvirket.

- Spanjolene virker avslappet. De er jo vant med dette.