Ignorerte kreftfaren i 20 år

Ny rapport slår fast at arbeidsforholdene ved UiO gjorde Frode Olsgard uhelbredelig kreftsyk.

UHELBREDELIG KREFTSYK: Arbeidsforholdene ved Biologisk institutt ved Universitetet i Oslo havnet for alvor i offentlighetens søkelys i sommer da Dagbladet skrev om professor Frode Olsgard, en mangeårig ansatt ved instituttet, som har utviklet uhelbredelig lungekreft. Nå viser en ekstern granskning at Olsgard hele tiden har hatt rett i sin påstand om at kreften skyldes arbeidsforholdene ved Universitetet. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
UHELBREDELIG KREFTSYK: Arbeidsforholdene ved Biologisk institutt ved Universitetet i Oslo havnet for alvor i offentlighetens søkelys i sommer da Dagbladet skrev om professor Frode Olsgard, en mangeårig ansatt ved instituttet, som har utviklet uhelbredelig lungekreft. Nå viser en ekstern granskning at Olsgard hele tiden har hatt rett i sin påstand om at kreften skyldes arbeidsforholdene ved Universitetet. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Dagbladet skrev i sommer om professor Frode Olsgard (53) som har utviklet uhelbredelig lungekreft etter å ha jobbet med stoffet formaldehyd på laboratoriet ved Biologisk Institutt ved Universitetet i Oslo (UiO) i 30 år.

Selv har Olsgard alltid ment at det er arbeidsforholdene ved laboratoriet som har medført at han fikk kreftsykdommen.

Nå har han fått det bekreftet.

Ny rapportEn ny rapport feller nemlig en nådeløs dom over både arbeidsforholdene ved Biologisk institutt, og rutinene for helse, miljø og sikkerhet ved UiO.

Det var først etter at professoren fremmet et oppreisningskrav mot Universitetet, at Kunnskapsdepartementet ba om en grundig utredningen knyttet til arbeidsforholdene ved det Biologiske instituttet.

- Bakgrunnen for denne konkrete rapporten er et søksmål om erstatning, som håndteres av Kunnskapsdepartementet, sier universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo, Gunn-Elin Bjørneboe til Universitas.

Det eksterne firmaet Safetec Nordic ble engasjert i arbeidet med granskningen i begynnelsen av september. Nå er rapporten deres klar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer