- Ignorerte Trump-bønn

En artikkel i New York Magazine kommer med en rekke avsløringer om livet til den tidligere presidenten i USA. Direkte løgn, mener Trump selv.

- IGNORERTE BØNN: Ivanka Trump og Jared Kushner skal angivelig ha ignorert Donald Trumps bønn om hjelp. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB
- IGNORERTE BØNN: Ivanka Trump og Jared Kushner skal angivelig ha ignorert Donald Trumps bønn om hjelp. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke publiserte New York Magazine en artikkel om USAs tidligere president, Donald Trump.

Artikkelen, «På innsida av Donald Trumps triste, ensomme, tørste, ødelagte og nærmest oppdiktede vei til gjenvalg», satt sinnet i kok i Mar-a-Lago.

Nå går den tidligere presidenten hardt ut mot journalisten, skriver The Guardian.

- Isolerer seg

Saken, skrevet av magasinets Washington-korrespondent Olivia Nuzzi, bygger på flere anonyme kilder tett på Trump.

De hevder at han knapt har vært utenfor sin Florida-residens, Mar-a-Lago, siden han i november annonserte at han vil stille til gjenvalg i 2024, og at han isolerer seg fordi han er «redd for verden utenfor».

Noen ganger forlater han imidlertid ferieeiendommen for å dra til golfbanen sin i Doral.

«Der møter han regelmessig et mangfoldig utvalg av politikere, diplomater og politiske teoretikere for samtaler om den globale økonomien, militære konflikter og konstitusjonell lov. Jeg tuller. Han drar dit for å spille golf og reiser tilbake til Mar-a-Lago. Verdenen hans har blitt mye mindre. Den er så, så liten, sier en rådgiver», heter det i artikkelen.

TRE PRESIDENTER: Demokraten Nancy Pelosi vil gå av som leder for Representantenes hus. I talen takket hun tre av de fire presidentene hun har jobbet med. Vis mer

Flere av kildene hevder at «magien er borte», og stiller angivelig spørsmålstegn ved hvorfor han ønsker å stille til gjenvalg i 2024, ifølge magasinet.

Kort tid etter at Trump i høst offentliggjorde at han ønsket å bli republikansk presidentkandidat igjen, inviterte han den svært profilerte og kontroversielle høyreekstremisten Nick Fuentes og den skandaliserte rapperen Ye - tidligere kjent som Kanye West - på middag.

Det skapte sterke reaksjoner verden over - angivelig også blant Trumps nærmeste familie. I artikkelen hevder Nuzzi at Trumps datter, Ivanka Trump, og ektemannen Jared Kushner har ignorert Trumps bønner om hjelp og offentlig støtte etter det omdiskuterte besøket.

Trump raser

På spørsmål fra CNN om hvordan hun tror Trump reagerer på saken, svarer Nuzzi følgende:

- Det er 8000-9000 ord. Jeg vet ikke om han kommer til å sette seg ned for å lese det. Sannsynligvis ser han bare forsiden og overskriften og tenker «fake news».

Og det fikk hun rett i: Trump avviser påstandene på det sterkeste og hevder hele saken er «fake news». I tillegg går han hardt ut mot journalisten i et innlegg på plattformen sin, Truth Social.

«Jeg samtykket til et lite intervju med New York Magazine. Reporteren var en skjelven og gjorde en lite attraktiv jobb. Hun er kjent for å være «tøff», men er faktisk dum som et brød. Navnet hennes er Olivia Nuzzi. Uansett, saken er fake news og de «anonyme kildene» hennes eksisterer ikke. Jeg kjemper gladelig hardt for USA», sier Trump i uttalelsen.

I et annet innlegg avviser han også at han har bedt dattera og svigersønnen om å delta i den kommende presidentkampanjen, for at de skulle slippe å forholde seg til «grusomme politikere med lave standarder».

The Guardian har imidlertid sett flere meldinger sendt fra en troverdig Trump-rådgiver, som hevder at det er flere aspekter i Nuzzis artikkel som stemmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer