Igor og Petter nektes ekteskap

- Selvstendige næringsdrivende har ikke samme rettigheter, sier bonden Petter Bjørnli.

NEKTES EKTESKAP: Petter Bjørnli (t.h.) er bonde og selvstendig næringsdrivende og har for lav inntekt til å inngå ekteskap med sin russiske kjæreste Igor. Han mener selvstendige næringsdrivende ikke har de samme rettigheter som andre lønnsmottakere. Her fra Igors besøk i Bindal i fjor sommer. (FOTO: PRIVAT)
NEKTES EKTESKAP: Petter Bjørnli (t.h.) er bonde og selvstendig næringsdrivende og har for lav inntekt til å inngå ekteskap med sin russiske kjæreste Igor. Han mener selvstendige næringsdrivende ikke har de samme rettigheter som andre lønnsmottakere. Her fra Igors besøk i Bindal i fjor sommer. (FOTO: PRIVAT) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Petter Bjørnli er en bonde i Bindal kommune i Nordland som hadde forhåpninger om å inngå ekteskap med sin russiske kjæreste Igor Dubasov. Men UDI nekter fordi inntekten er for lav, skriver Nationen.Den 43 årige bonden møtte russiske Igor for fire år siden på internett, og etter at den nye ekteskapsloven ble innført i januar søkte paret Utlendingsdirektoratet om å inngå forlovelse.Igor Dubasov (40) får ikke komme til Norge fordi Bjørnli har en skattbar inntekt på drøyt 190 000, det er i underkant av 25 000 for lite ifølge UDIs regler som gjelder ekteskap mellom norske og utenlandske statsborgere.

Formue medberegnes ikke- Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg fikk se avslaget fra UDI. Selv om inntekten jeg står oppført med er for lav, så ligger det jo helt andre verdier til grunne, sier Bjørnli. Han har investert store summer i gården i Bindal og har derfor avskrevet store summer, og deretter blitt oppført med en lavere inntekt.

- Jeg eier jo flere eiendommer og har en formue, men det står ingenting i regelverket til UDI at formuen skal medberegnes i saksprosessen, sier Bjørnli og føler at det hele er flisespikkeri fra UDIs side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer