IGUANA OG SLANGENE:

Iguanaens kamp mot slangedøden forbauser millioner. Men alt er kanskje ikke slik det ser ut til å være

- Men det er likevel et fantastisk filmklipp. 

EN KAMP MELLOM LIV OG DØD: En iguana havner i en fryktinngytende situasjon da en rekke slanger ser den ut som et tilsynelatende lett bytte. Planet Earth II ser du hver søndag klokka 21.00 på BBC Earth. Video: BBC / Planet Earth Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I klippet, som du kan se øverst i saken, klarer en haviugana på utrolig vis å unnslippe sin sikre død, da flere slanger ser den ut som byttet sitt og går til angrep.

- En «fryktelig sprek» iguana

BBC Earth publiserte klippet på sin egen YouTube-kanal 8. november. I skrivende stund er det spektakulære klippet sett over to millioner ganger. I beskrivelsen skriver de at «Dette har aldri blitt filmet før!»

Petter Bøckman er zoolog og universitetslektor ved Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, og er selv forbauset over klippet - og dyret.

- Denne haviguanaen var fryktelig sprek, vanligvis har ikke krypdyr evnen til å løpe så fort og så lenge. Krypdyr har mye dårligere kondis enn pattedyr. Her snakker vi dog om en haviguana som er vant til å holde pusten lenge under vann, noe som kan ha hjulpet den, forteller han til Dagbladet.

Flere enn ett dyr som er filmet

Han vil likevel påpeke at det nok ikke bare er én og samme haviguanaen man ser på klippet:

- Sannsynligvis har flere haviguanaer ramlet ned klippen, og så har de i etterkant klippet det sammen til én film. Når man lager naturfilmer så kan man ikke bare vente i ødemarken på at noe stort tilfeldigvis skal skje rett foran linsa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer