MOTBAKKE: Geir Ole Reiakvam har gått på nederlag etter nederlag med iHus, som nå kun er en skygge av hva de var. Foto: CF Wesenberg.
MOTBAKKE: Geir Ole Reiakvam har gått på nederlag etter nederlag med iHus, som nå kun er en skygge av hva de var. Foto: CF Wesenberg.Vis mer

iHus-eier dømt til å betale 1,6 mill.

Geir Ole Reiakvam må dekke tre års leie etter å ha blitt kastet ut av kontorene.

Reiakvam (Finansavisen.no): iHus-imperiet til Geir Ole Reiakvam har har smuldret opp kontor for kontor og megler for megler. For ett år siden tok namsmannen grep og kastet ham ut av lokalene til iHus-kontoret Frogner Franchise i Frognerveien 30.

Da hadde Reiakvam unnlatt å betale både husleie og felleskostnader i flere måneder, og gårdeier hadde fått nok. Reiakvam hadde da leiet kontorene siden 2010, mens gårdeier som ny eier hadde signert ny fem års uoppsigelig leiekontrakt med Reiakvam i januar 2016, skriver Finansavisen.

Uoppsigelig leiekontrakt

Men iHus-eieren betalte bare leie i halvannet år. Leiesummen var hele 625.000 kroner pr. år som skulle oppreguleres i takt med inflasjonen. I tillegg kom felleskostnader. Selv om gårdeieren hadde over tre år igjen av sin uoppsigelige leiekontrakt med Reiakvam , måtte han forsøke å begrense tapet.

Resultatet var at gårdeier fikk en leietager som var villig til å betale 336.000 kroner årlig inkludert felleskostnader – bare halvparten av hva iHus-eieren betalte, skriver Finansavisen.

Men differansen til hva kontrakten med ihus-eieren ga, ville gårdeier ha dekket. Totalt krevde han 1,63 millioner. Reiakvam var bare delvis enig og konkluderte med knappe 600.000, ifølge avisen.

iHus-eieren hevdet han hadde betalt deler av felleskostnadene direkte til gårdeier uten at retten fant dokumentasjon på det.

Anker dommen

Reiakvams selskaper Frogner Franchise med MTH Invest og Ihus Franchisedrift som solidaransvarlige ble dømt til å betale gårdeier 1,6 millioner kroner. På toppen av dette måtte de dekke hans saksomkostninger på 182.000 kroner i tillegg til sine egne.

- Men jeg vant et viktig punkt. Dommere har imidlertid rotet med regnestykket slik at domssluttningen blir 500.000 kroner for høy. Med riktig regnestykke så vil de heller ikke få saksomkostninger, det spørsmålet kan imidlertid ikke rettes, det må ankes, sier Reiakvam til Finansavisen.

Reiakvam sier han kommer til å anke dommen.

Andre økonominyheter:
Sissener: Det er et stort steg i riktig retning
Børsfallet skaper gode kjøpsmuligheter