Ikaros

David Beckham er en fotballspiller, et konsept og et leketøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JOURNALISTEN

i det amerikanske magasinet Vanity Fair prøver slett ikke å skjule hvor dum han synes David Beckham er. Enda intervjuet er gjort lenge før Beckham brente to straffespark under EM i Portugal. I siste nummer av magasinet poserer en halvnaken Beckham på forsida, fotografert av selveste Annie Leibovitz. Amerikanerne har som kjent ikke noe forhold til fotball, så Vanity Fair har påtatt seg å vise dem hvem verdens mest omtalte spiller akkurat nå er. De blir neppe imponert. Intervjuet avslører i beste fall, litt vagt, at trolig er det ekteparet Beckhams personlige medierådgivere som står bak utroskapsbeskyldningene fra Rebecca Loos, hvis noen mot formodning husker henne lenger. Victoria og David har begge kontrakter med vareprodusenter som krever at de holder seg på topp i mediebildet. Loos ga dem et tiltrengt løft.

ETTER LOOS

-historien begynte selv filmstjernene i USA å lure på hvem denne Beckham var. Og nå er Victoria, røper hun, klar for USA. Eller som hun er sitert så perfid: «Vi har store planer for Amerika.» Ikke bare framstår begge to som om ingen av dem har funnet opp verken kaffen eller den dype tallerkenen. De har heller ikke den rette bakgrunnen, stilen, klassen. Et skikkelig Harry-par, ifølge det glansete magasinet som bare trykker annonser for de dyreste smykkene, bilene, klokkene og ellers samler staben i Det hvite hus pluss presidenten til fotoseanse, hvis de får lyst til det. Eller Hollywoods 20 mest sexy menn, kvinner, mediemoguler og tycooner, hvis det skulle være en bedre idé. Vanity Fair speiler Amerikas stjerner innen film, politikk, mote og sport og ler av ekteparet Beckham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.