Ikea-drapsmannen mishandlet i fengsel

Drepte to personer på Ikea i Västerås i august 2015.

MISHANDLET: Ikea-drapsmannen som knivdrepte to personer på Ikea Västerås i august i fjor, har blitt mishandlet i fengselet. Foto TT / NTB Scanpix
MISHANDLET: Ikea-drapsmannen som knivdrepte to personer på Ikea Västerås i august i fjor, har blitt mishandlet i fengselet. Foto TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 36 år gamle eritreiske asylsøkeren som knivdrepte to personer på Ikea i Västerås 10. august i fjor, har blitt mishandlet i fengselet.

Det melder svenske Expressen.

IKEA-drapsmannen blir nå overført til en annen soningsanstalt for sin egen sikkerhets skyld.

Satt på isolat

Det var 29. august i år at en fengselsvakt i Salbergaanstalten, fengselet hvor eritreeren sitter, var vitne til at 36-åringen falt gjennom en døråpning.

Han skal ha blitt liggende på gulvet, i fosterstilling og holdt hendene foran ansiktet for å beskytte seg selv, ifølge avisa.

Han ble tatt hånd om av helsepersonell, og fortalte at det var en annen fange som hadde gått til angrep mot ham. Så ble han satt på isolat - for sin egen sikkerhet.

Helt siden han ble dømt, skal 36-åringen ha fått trusler i fengselet. Han har gjentatte ganger blitt satt på isolat nettopp for å beskytte ham fra de andre fangene.

Ble overført

Han måtte overføres til fengselet han sitter i nå, på grunn av trusler om vold. Dit kom han 25. august.

Bare fire dager seinere, ble han altså utsatt for vold.

Torsdag bestemte derfor den svenske kriminalomsorgen at han burde overføres til et annet fengsel. I dag ble det ifølge Expressen tatt en beslutning om hvor.

Skulle utvises

Det var en 55 år gammel mor og hennes 28 år gamle sønn som ble knivdrept av 36-åringen i august i fjor.

36-åringen hadde fått avslag på sin asylsøknad og skulle etter planen utvises fra Sverige før knivdrapene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer