NEKTER SKYLD: 23-åringen som ble pågrepet ved et busskur utenfor IKEA etter dobbeltdrapet i går, nektet skyld da han ble avhørt i går ettermiddag. Foto: Fredrik Sandberg / TT
NEKTER SKYLD: 23-åringen som ble pågrepet ved et busskur utenfor IKEA etter dobbeltdrapet i går, nektet skyld da han ble avhørt i går ettermiddag. Foto: Fredrik Sandberg / TTVis mer

IKEA-drapssiktet 23-åring nekter skyld

Den 23 år gamle mannen som ble pågrepet etter dobbeltdrapet på IKEA i Västerås i går, nekter skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen ble avhørt i går ettermiddag, men nekter skyld. Det opplyser Eva Morén hos den svenske påtalemyndigheten til Expressen.

Den siktede mannen har ennå ikke fått oppnevnt advokat.

23-åringen ble pågrepet i nærheten av et busskur utenfor IKEA kort tid etter dobbeltdrapet, som skjedde på serviseavdelingen på IKEA.

Ifølge Västeråsavisa VLT er de to drepte en mor (55) og hennes 28 år gamle sønn. De to skal ikke ha bodd i Västerås, men skal ha en tilknytning til stedet, og var der på ferie da de ble angrepet.

En 35 år gammel mann ble også funnet livstruende skadd på serviseavdelingen på IKEA. Han ble ved 17.30-tiden i går også drapssiktet.

Ifølge politikilder som har snakket med VLT har angriperne brukt kniver fra IKEAs eget sortiment i udåden.

Politiet sier de har funnet knivene som ble brukt under angrepet.

Det skal ikke ha vært noen synlig uoverensstemmelse med ofrene i forkant av knivstikkingen., og ifølge politiet var det ingen relasjon mellom ofrene og de antatte gjerningsmennene. De to antatte gjerningsmennene skal kjenne hverandre.

Ifølge Aftonbladet bodde de to drapssiktede ved samme asylmottak i Arboga.

Det er foreløpig uklart hvordan den siktede 35-åringen klarte å pådra seg skader under hendelsen; vitner har fortalt at verken moren eller sønnen satte seg til motverge under angrepet.

Den eldste av de siktede, den sykehusinnlagte 35-åringen, er fortsatt for skadd til å avhøres.