GODT LIKT: Nordmenn elsker IKEA år etter år. Her fra den svenske møbelgigantens utsalg på Furuset i Oslo. Foto: KRISTIN SVORTE / DAGBLADET
GODT LIKT: Nordmenn elsker IKEA år etter år. Her fra den svenske møbelgigantens utsalg på Furuset i Oslo. Foto: KRISTIN SVORTE / DAGBLADETVis mer

IKEA er selskapet folk liker best

Mens Adecco får bunnplassering på omdømmelista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre år på rad troner IKEA på toppen av listen over selskaper folk liker best. Adecco faller mest og er dårligst likt.

Bak den svenske møbelgiganten følger NRK, Coop Norge, Tine og TV 2, skriver Aftenposten.

Det er 20. gang Synovate har undersøkt nordmenns holdninger til store norske bedrifter. Ved siden av å falle mest i omdømme går bemanningsbyrået Adecco også helt til topps på listen over selskaper folk har et dårlig inntrykk av.

Selskapet får nå svi for avsløringen om alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven og sosial dumping på et sykehjem i Oslo tidligere i år.

- Sykehjemssaken i Oslo har åpenbart skadet Adeccos omdømme, sier Erik Dalen, sjef for Synovate til avisen.

Men det er håp også for Adecco, noe tidligere omdømmeundersøkelser har vist. Tidligere har nemlig både Tine, Telenor og Gilde kommet tilbake etter å ha mistet tillit og omdømme.

Andre selskaper som sliter med omdømmet, er NSB, Veidekke, Mesta og TV3. Disse selskapene følger på plassene bak Adecco.

Tine er selskapet som folk mener er best på miljø. NRK er best på samfunnsansvar og moral.

(NTB)