Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IKEA får bygge på kornåker i Vestby

Kommunalministeren setter sentrumsutvikling foran bevaring av dyrket mark.

HAR TALT: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner gir grønt lys til omstridt IKEA-utbygging i Vestby. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
HAR TALT: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner gir grønt lys til omstridt IKEA-utbygging i Vestby. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har lagt vekt på at det er bred lokal enighet om dette, og at etablering av IKEA på Delijordet kan bidra til å styrke utviklingen av Vestby sentrum, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har tidligere uttalt at det er uakseptabelt å bruke det han omtaler som «noe av vårt beste landbruksareal» til noe annet enn å produsere mat.

- Vi ser at prosjektet er utfordrende når det gjelder forbruk av dyrket mark, men i dette tilfelle er kommunens ønske om å utvikle Vestby sentrum tillagt stor vekt. Jeg har merket meg at IKEA vil gjennomføre tiltak for å sikre at matkornproduksjonen opprettholdes, sier Sanner.

IKEA har tidligere uttalt at de vil flytte matjorda de bygger på til et annet sted. (NTB)

KLARTE IKKE BESTEMME SEG: I forrige regjering var landbruksministeren fra Sp, Trygve Slagsvold, Vedum (t.v) imot kjøpesenterbygging i Vestby, mens miljøminister Bård Vegar Solhjell ikke kunne bestemme seg. Saken er nå avgjort av den nye regjeringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
KLARTE IKKE BESTEMME SEG: I forrige regjering var landbruksministeren fra Sp, Trygve Slagsvold, Vedum (t.v) imot kjøpesenterbygging i Vestby, mens miljøminister Bård Vegar Solhjell ikke kunne bestemme seg. Saken er nå avgjort av den nye regjeringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix. Vis mer