IKEA-gründer rikest

Har du også sofa fra IKEA? Derfor er Ingvar Kamprad verd 300 milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Møbelkjeden IKEAs grunnlegger Ingvar Kamprad var også i fjor Sveriges uten sammenligning rikeste enkeltperson. Kamprads formue er nå på anslagsvis 300 milliarder kroner.

Nummer to på finansbladet Veckans Affärers liste over formuende svensker, Hans Rausing, blir til sammenligning den reneste fattiglus, med skave 70 milliarder. Hans Rausing og hans bror Gad er mennene bak Tetrapak-kartongene for melk og annen drikke.

Verken Ingvar Kamprad eller brødrene Rausing har løpt til Veckans Affärer og lagt fram sine selvangivelser. Bladets rikingliste bygger i stedet på beregnede verdier av de enkelte personenes aksjeporteføljer og andre vesentlige eiendommer.

Rikeste kvinne

På tredje plass på listen kommer Stefan Persson, det 55 årige overhodet for dynastiet som eier den internasjonale kleskjeden Hennes&Mauritz. På fjerde plass følger listens første kvinne, Hans Rausings niese Kirsten, og på femte nevøen Finn Rausing.

Den legendariske Wallenberg-familien, som lenge spilte en stor og mektig rolle i svensk næringsliv, er ikke lenger så dominerende. Dens fremste representant, Peter Wallenberg, dukker først opp på 34. plass med sin personlige formue på to millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer