IKEA-kaos

STAVANGER: Rot hos IKEA har ført til at 1800 kunder rammes av forsinkelser. Erling og Monica Forfang risikerer å måtte lage julemiddagen på dette kjøkkenet - mens det nye ligger ferdig pakket i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familiens nye kjøkken var i Oslo seks dager etter bestilling, men der har det ligget siden. IKEA Norge klarer ikke å få det sendt ut fra lageret.

- Jeg skulle ikke sagt noe hvis de måtte bygge en ny produksjonshall eller noe. Men dette handler om å få sendt noen pakker fra Oslo til Stavanger. Det er ikke synd på oss, men jeg irriterer meg over molbotendensene i Norge, sier Monica Forfang.

Stor salgsøkning

Da barnefamilien bestilte kjøkkenet for over to uker siden, ble de lovet ti dagers ventetid. De rev det gamle kjøkkenet, men så begynte forsinkelsene. Først tre dager. Så ei uke, og nå sist ei uke til. Nå tør ikke IKEA love noe som helst lenger.

Møbelgiganten bekrefter at hele 1800 varer blir forsinket ut til kundene.

- Vi er inne i en periode hvor økningen i salget har vært større enn kapasiteten til å få varene ut. Hvis dette fører til at noen ikke får kjøkkenet ferdig til jul, er det svært beklagelig, sier Stian Lyberg, informasjonsansvarlig ved IKEA Norge. Han sier det blir gjort tiltak for å korte inn køene.

Ribbet kjøkken

- Burde ikke IKEA klare å holde rede på hvor mye dere selger, og gi kundene beskjed på forhånd når ventetidene blir lange?

- Jo. Vi må forbedre våre rutiner på dette, sier Stian Lyberg.

Imens lever familien Forfang med ribbet kjøkken og stua full av gryter og tallerkener.

Selv om innredningen skulle bli levert «bare» en måned for seint, står julefeiringa i fare.

Det er vanskelig å koordinere snekker, elektriker og rørlegger i en hektisk førjulstid. Og håndverkerne kan ikke bestilles så lenge IKEA ikke gir en sikker leveringsdato.

- I en barnefamilie er det jul hele desember. Hadde vi bare fått vite om forsinkelsene på forhånd, kunne vi latt det gamle kjøkkenet stå og utsatt det nye til januar, sukker Monica.

<B>HVOR ER KJØKKENET?:</B> Rommet står ribbet og klart til nytt kjøkken som skulle vært levert i forrige uke. Men tregheten hos IKEA truer julekosen for Erling og Monica Forfang.