Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IKEA-katalogen knuser Bibelen

Du har sikkert lært og lest at Bibelen er størst, men det gjelder ikke lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Det er IKEA-katalogen som hvert år trykkes i verdens største opplag.

130 millioner flatpakke-bibler kommer snart på 28 språk. I 36 land godt fordelt på globusen er den rett rundt hjørnet for nesten like mange postkasser og dørsprekker. Og vi snakker altså ikke om vår tros hovedbok, Shakespeares samlede verker eller JK Rowlings siste salgssuksess med Harry Potter. Den er jo foreløpig bare trykt i åtte millioner eksemplarer.

Nei, det er IKEA-katalogen som gjelder. Og bare her i Storbritannia vil 13 millioner kopier - hvilket er mer enn samtlige britiske dagsavisers opplag til sammen - gå ut til folket. Og den blir ikke behandlet som annen søppelpost, hos britene blir den plassert godt synlig midt i stua.

286 mill. besøkende

I fjor besøkte 286 millioner mennesker IKEAs 175 utsalg verden rundt. De handlet for over 130 milliarder kroner. Og foruten å dekke det meste av det sentrale Europa har IKEA åpnet tre utsalg i Kina, to i Moskva, fem i Australia, elleve i Canada og 16 i USA. Og du finner dem også i Israel, Kuwait, Singapore og Saudi-Arabia.

Babyens navn: IKEA

Den største butikken av dem alle er i Kungens kurva i Stockholm. Men den mest besøkte ligger i Brent Park i London.

Og litt IKEA-galskap til: Den første babyen med navnet Ikea ble født i Norwich i august 2002. Sannsynligvis unnfanget, som minst en av ti andre babyer i Europa, i ei seng fra møbelgiganten.

POPULÆR LEKTYRE: IKEA-katalogen trykkes i 130 millioner eksemplarer - på 28 forskjellige språk.