HJERTEOPERERT  IKEA-gründer Ingvar Kamprad ble hjerteoprert på et sykehus i Lausanne i Sveits i går. - Han har det bra, og han drar antakelig hjem fra sykehuset allerede i dag, sier mangemilliardærens talsmann. EPA/THORD NILSSON
HJERTEOPERERT IKEA-gründer Ingvar Kamprad ble hjerteoprert på et sykehus i Lausanne i Sveits i går. - Han har det bra, og han drar antakelig hjem fra sykehuset allerede i dag, sier mangemilliardærens talsmann. EPA/THORD NILSSONVis mer

IKEA-milliardær hjerteoperert

IKEA-gründer og verdens 11. rikeste mann, Ingvar Kamprad (85), ble hjerteoperert i Sveits i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvar Kamprad ble hjerteoperert i går, skriver Aftonbladet.

IKEA-grunnleggeren skal i følge sin talsmann Per Heggenes nå befinne seg på sykehus.

- Jeg kan bekrefte at Ingvar Kamprad befinner seg på et sykehus i Lausanne der han hviler etter operasjonen, sier Heggenes.

Rutine
Heggenes understreker at inngrepet var av rutinepreget natur, og bekrefter at Kamprad er i god behold. 

- Han har det bra, og han drar antakelig hjem fra sykehuset allerede i dag, sier den styrtrike IKEA-gründerens talsmann.

- Jeg har ikke snakket med Kamprad selv, men jeg har snakket med andre personer som forteller at han har det bra, og at han er ved godt mot, sier Heggenes.

11. rikeste i verden
IKEA-gründeren ble i 2010 kåret til verdens 11. rikeste mann av Forbes, med en svimlende formue på hele 138 milliarder kroner.

Kamprad etablerte IKEA i 1943, og selv om han har sagt at han har gitt fra seg kontrollen på milliardkonsernet, hevdes det at han aldri har sluppet grepet om selskapet.

Gjemte 100 milliarder
Mangemilliardæren som bor i Sveits, hvor han også er innlagt på sykehus, ble tidligere i år avslørt i en dokumentar for å  ha gjemt unna hundre milliarder kroner i en hemmelig stifelse i Lichtenstein for å unngå skatt.

- Det å betale mer skatt enn du absolutt må, er en dødssynd i IKEA. Det gjør man ikke. Man ser skatt som en kostnad, som det gjelder å holde så lav som mulig, sa Johan Stenebo da, som i mange år var Kamprads nærmeste assistent i januar.