Ikea saksøker staten etter skattesmell på 123 mill kr

IKEA er «sterkt uenig».

IKEA EN REGNVÆRSDAG: IKEA på Furuset tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKEA EN REGNVÆRSDAG: IKEA på Furuset tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en gransking fra Skatteetaten, har IKEA fått en skattesmell på 123 millioner kroner. IKEA er «sterkt uenig» i vedtaket, og trekker staten for retten.

- IKEA Norge har en pågående uoverensstemmelse med skattemyndighetene relatert til en skattemessig problemstilling. Vi har dessverre ikke lyktes med å komme til enighet i dette spørsmålet, og saken blir derfor avgjort i rettsapparatet, skriver kommunikasjonssjef Jan-Christian Thommesen i IKEA i en epost til Dagens Næringsliv.

Skattemyndighetene igangsatte gransking av IKEA i Norge i 2012, og i fjor vedtok etaten å etterligne selskapet for 439 millioner kroner. Det gir IKEA en skattesmell på 123 millioner kroner.

Verken IKEA eller Skatteetaten vil gi konkret informasjon om hva skattetvisten handler om, men i notene i fjorårets regnskap fremkommer det at skattemyndighetene har nektet IKEA fradrag for gjeldsrenter i perioden 2008- 2012.

- Vi betaler skatt i samsvar med alle lover og forskrifter, og mener dette gjelder også i denne saken. Vi har ingen ytterligere kommentarer til den pågående rettssaken, sier Thommesen.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet Anette Bjerke vil heller ikke uttale seg i sakens anledning.

- Vi kommenterer ikke enkeltsaker.

Saken skal gå over tre dager i Oslo tingrett i november.

(NTB)