Ikea stengt på grunn av bombetrussel

Full bombealarm på kjøpesenter i Amsterdam. Ikea rammet også i 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Amsterdam skal ifølge flere nederlandske medier ha evakuert et stort kjøpesenter i Amsterdam, etter en alvorlig bombetrussel. Det befinner seg blant annet en IKEA-butikk i tilknytning til senteret.

En talskvinne for Ikea forteller at de mottok en trussel rundt klokka 09.00, men den var ikke direkte rettet mor Ikea.

I 2002 ble alle ti Ikea-butikkene i Nederland stengt etter at det ble funnet eksplosiver i to butikker. Disse eksplosivene ble tatt med til politiet, der de gikk av og skadde to politimenn.

Da hadde Ikea mottatt en trussel per brev på forhånd. Hendelsen ble ikke ansett som terrorisme.

I 2005 ble to menn dømt til sju års fengsel for utpresning av den svenske møbelkjeden i etterkant av bombehendelsene i 2002.

Dutch News melder i dag at bombetrusselen skal ha kommet mot kjøpesenteret Arena sørøst i Amsterdam i dag tidlig.

TV-kanalen RTL News melder at den nederlandske regjeringen sier det ikke skal dreie seg om et terrorangrep, men sitter nå i krisemøte.

Politiet skal ha fått melding rundt klokka ni i dag tidlig.

Dagbladet.no kommer med mer

ANDRE GANG: I 2002 ble det plassert eksplosiver i flere Ikea-butikker i Nederland. I dag kom det trusler mot et kjøpesenter der det også finnes en Ikea. Foto: AP Photo/SCANPIX
ANDRE GANG: I 2002 ble det plassert eksplosiver i flere Ikea-butikker i Nederland. I dag kom det trusler mot et kjøpesenter der det også finnes en Ikea. Foto: AP Photo/SCANPIX Vis mer