KALLES TILBAKE:  Ikea kaller tilbake barnegrindene «Patrull Klämma» og «Patrull Smidig» på grunn av fallrisiko. Foto: Ikea
KALLES TILBAKE: Ikea kaller tilbake barnegrindene «Patrull Klämma» og «Patrull Smidig» på grunn av fallrisiko. Foto: IkeaVis mer

Ikea tilbakekaller barnegrinder på grunn av fallrisiko

Tre barn har falt ned trappa og skadet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikea kaller tilbake barnegrindene «Patrull Klämma» og «Patrull Smidig» på grunn av fallrisiko. 

De har så langt mottatt tre rapporter om barn som har skadet seg fordi de har falt ned trappa. 

- Ikea har mottatt rapporter om tilfeller hvor friksjonen mellom veggen og barnegrinda med spennmekanisme ikke har vært tilstrekkelig for å holde grinda på plass. I tillegg kan metallstanga nederst utgjøre en fare for å snuble. Hvis grinda plasseres på toppen av ei trapp, kan dette utgjøre en risiko for fall og skader, skriver IKEA i en pressemelding. 

De skal være trygge  å bruke i døråpninger mellom to rom eller i bunnen av trapper, skriver IKEA. Kunder som ønsker å bruke grindene på denne måten kan kontakte Ikea for å motta oppdaterte brukerveiledninger og nye advarselsmerker som skal festes på grinda.

Barngrindene har vært i salg siden 1. august 1995. 

Grindene kan leveres inn uten kvittering, og få beløpet refundert. «Patrull» forlengingsdel til barnegrind kan også leveres tilbake for å få hele beløpet refundert.