Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikea tilbakekaller kappe til barn - frykter kvelningsfare

Tre barn har fått merker og skrammer på halsen.

KVELNINGSFARE: Ikea har besluttet å tilbakekalle produktet Lattjo kappe på grunn av kvelningsfare. Foto: Ikea
KVELNINGSFARE: Ikea har besluttet å tilbakekalle produktet Lattjo kappe på grunn av kvelningsfare. Foto: Ikea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikea ber kunder som har kjøpt produktet «Lattjo kappe», til umiddelbart å sørge for at barn ikke leker med den, og til å returnere produktet til et hvilket som helst Ikea-varehus mot full refusjon.

Produktet blir tilbakekalt etter at det har blitt rapportert at tre barn har fått merker og skrammer på halsen etter å ha brukt kappen.

«Kappen satt seg fast og løsnet ikke lett nok fra halsen til barna», skriver møbelgiganten i en pressemelding.

Det har ikke blitt rapportert om skader som krevde medisinsk behandling, men på grunn av faren for kvelning eller skade på halsen, tar Ikea forholdsregler og tilbakekaller produktet.

- På Ikea har vi nulltoleranse når det gjelder brudd på barnesikkerhet, og vi kan ikke risikere at barn kommer til skade når de leker, sier Cindy Andersen, Business Area Manager på Barnas Ikea i pressemeldingen.

Ikea informerer om at de har gjennomført en granskning etter flere kunder rapporterte om problemene. Ganskningen fastslo at borrelåsfestet på kappen ikke løsnet lett nok fra halsen til barna. Andersen varsler nå nye krav til Ikeas produkter. 

Kappene har vært i salg i alle IKEA-markeder siden november 2015.