Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IKEA tilbakekaller leker på grunn av kvelningsfare

Gummikula på trommestikkene kan løsne eller skrus av.

 TILBAKEKALLER:  Ikea oppfordrer alle som har kjøpt Lattjo trommestikker eller tungetromme om å gjøre dem utilgjengelige for barn umiddelbart. Foto: IKEA
TILBAKEKALLER: Ikea oppfordrer alle som har kjøpt Lattjo trommestikker eller tungetromme om å gjøre dem utilgjengelige for barn umiddelbart. Foto: IKEA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikea oppfordrer alle som har kjøpt Lattjo trommestikker eller tungetromme om å gjøre dem utilgjengelige for barn umiddelbart. De som leverer tilbake lekene vil også få pengene tilbake.

Grunnen til dette er at gummikula på trommestikkene kan løsne eller skrus av.

- Produktene er testet og godkjent i tråd med gjeldende sikkerhetsstandarder for leker. I undersøkelsene våre har vi imidlertid identifisert risiko(momenter) som standardene ikke dekker. Vi utvikler produkter som skal stimulere barnas kreativitet og naturlige behov for lek. Barn tenker ikke på sikkerhet når de leker, og det må vi ta hensyn til i produksjonen, står det i en pressemelding sendt ut av selskapet.

Lekene har vært i salg siden 1. november 2015.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media