<strong>DØDSULYKKE:</strong> Ikea må trekke tilbake millioner av rullegardiner. Her en Ikea-butikk i Frankrike. Foto: REUTERS/Olivier Pon
DØDSULYKKE: Ikea må trekke tilbake millioner av rullegardiner. Her en Ikea-butikk i Frankrike. Foto: REUTERS/Olivier Pon Vis mer

Ikea tilbakekaller millioner av rullegardiner

Grunnet babydødsfall i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Ikea tilbakekaller 3,4 millioner rullegardiner og persienner fra det amerikanske og canadiske markedet, opplyser møbelkjeden.

Grunnen er at en ett år gammel jente i USA ble kvalt til døde av snorene som hever og senker rullgardinene. To andre barn har også nesten omkommet i lignende ulykker, ifølge nordamerikanske forbrukermyndigheter.

Beslutningen om å trekke tilbake produktene gjelder bare for Ikeas varehus i USA og Canada, opplyser presseansvarlig Ylva Magnusson i Ikea Sverige.

I alle av møbelgigantens varehus samt på Ikeas nettsider står det informasjon om at det er viktig å feste snorene til veggen slik at barn ikke kan sette seg fast.

- Slik er det også på varehusene i USA og Canada, men der har detaljhandelsorganisasjonen bestemt å ta ytterligere forholdsregler og tilbakekaller produkter som ikke er levert med slike sikkerhetstiltak, sier Magnusson.

Persiennene og rullgardinene som nå tilbakekalles, ble solgt i USA og Canada i perioden 1998 til 2009.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer