Ikeas egen skrekkvideo viser hvor farlig det er når en kommode velter

Sikkerhetskampanje etter at to-åring døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka gikk Ikea i USA ut og ba folk slutte å bruke kommoder blant annet fra serien Malm, hvis de ikke er festet til veggen. Samtidig har de tilbudt gratis veggfester til alle sine kunder.

Det skjer etter den to år gamle amerikanske gutten Curren Collas i fjor døde etter at en Malm-kommode veltet over ham. To-åringens mor, Jaquelyn Collas, saksøkte møbelgiganten, og meldte saken til amerikanske forbrukermyndigheter.

- Det handler om en kampanje der man vil øke bevisstheten om sikkerhet i hjemmet, sa kommunikasjonssjef Tina Kardum i Ikea Sverige til det svenske nyhetsbyrået TT tidligere denne uka.

14 tilfeller Forbrukermyndighetene startet en granskning etter dødsfallet, og tidligere denne uka kunne de fortelle at de har fått tips om 14 tilfeller hvor Malm-kommoder har veltet, hvor fire av dem førte til personskader.

Ikea har også opplyst at de kjenner til ytterligere tre dødsfall siden 1989 etter at ulike typer av møblene deres har veltet.

Da rapporten og Ikeas nye sikkerhetstiltak ble kjent, skrev Jaquelyn Collas på Facebook at det var en stor lettelse at informasjonen nå kommer ut.

DØDE: Curren Collas.
DØDE: Curren Collas. Vis mer

- Så mange liv reddes av dette, skrev hun.

Ber folk sjekke De amerikanske forbrukermyndighetene og Ikea ber også folk om å sjekke at kommoder og skap er forsvarlig festet til veggen.

- Et barn dør hver annen uke og et barn skades hver 24. minutt i USA av møbler og TV-er som velter, heter det i rapporten, hvor det også vises til Ikeas sikkerhetsprosjekt «Safer homes together», hvor de tidligere i år publiserte en video som viser kreftene som er i sving når en kommode velter.

Den svenske Expressen omtaler den som en skrekkvideo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer