Ikke akkurat inni hampen

Hamp er, som veldig mange ikke vet, fritt for rusgivende stoffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg har bare noe jeg ønsker å si, og følgelig også stille spørsmål ved, når det kommer til verdens klimakrise, miljøvernere, politikere og.. tja. Hva skal jeg kalle det? Deres motvillighet til å gjøre noe som er mot deres \'moral\', selv om det uten tvil vil være en drahjelp til å forsøke å i det minste stabilisere klimaet.

Jeg snakker om bruken av hamp. Kunne sikkert ha tatt med bruken av cannabis som rusmiddel i tillegg, men det er en totalt annen sak som jeg IKKE vil skal blandes inn i denne. Og de av dere som likevel gjør det: dere kan umulig bry dere en brøkdel av en dritt om miljøet.

Hamp er, som veldig mange ikke vet, fritt for rusgivende stoffer. Hamp er lett å dyrke, det vokser fort, og fibrene kan brukes til utrolig mye. Faktisk vil jeg si det er den planten vi har med flest bruksområder, likevel er den forbudt over hele verden. De mest typiske bruksområdene for hamp vil være til klær og papir, men det finnes likevel utallige andre ting den kan brukes til.

Til klær er hampen bedre enn bomull, det er mer slitesterkt, mykere (synes i allefall jeg) og man trenger ikke å spraye jordene med insektsmidler, slik man er nødt til å gjøre med bomullsplantene. Og akkurat det utgjør faktisk endel av dagens forurensning.

Papir som blir laget av hamp har samme kvalitet papir laget av trær. Du kan lagge papiret tjukt eller tynt, matt eller blankt, whatever you like. Fordelen med å bruke hamp i forhold til trær er at hampen vokser mye fortere enn trær, og på et avgrenset område vil det være plass til flere hampeplanter enn trær, grunnet størrelsen på røttene.

I tillegg går det an å bygge hus av hamp, du kan lage brensel av det, på bodyshop kan du kjøpe kremer basert på hamp, du kan til og med -spise-det. Og, for ikke å glemme, den er pen å se på.

Hvorfor så denne enorme motviljen mot hamp? Å, du mener at det er en kjip plante fordi broren dens blir til et rusmiddel? Unnskyld meg, men det er virkelig bare lavpannede neandertalere som kan tenke på den måten.

Jeg hørte en politiker en gang som argumenterte med at hvis det ble lov å dyrke hamp kom noen til å prøve seg på å dyrke cannabis også. Hvis det virkelig er så lite som skal til for å totalt avskrive et miljøvennlig alternativ, nei da gir jeg opp det lille jeg har av lyst til å hjelpe miljøet med, og setter meg på første fly til syden. Mens jeg lar alle lysene stå på hjemme. Og låner bort bilen til min billøse nabo.

Her er det enten eller, alle dere som sitter der ute og fnyser høylytt hver gang noen nevner ordet hamp; dere må velge. Enten miljøet, kloden, livet til barnebarna deres, eller deres egen moral og lovlydighet, basert på usannheter og tull.

Hvor tror dere uttrykket inni hampen kommer fra? Det kommer fra den tiden vi hadde hampeåkre her i norge. Før noen fant ut at eneste lovlige rus skulle være alkohol-rusen, og folk i ren uvitenhet tok hamp for å være cannabis, og lot den bli med i dragsuget.