Været

- Ikke akkurat julestemning

Et lavtrykk fra vest fører til at det blir varmegrader i store deler av landet. Det kan føre til glatte veier og underkjølt regn.

VARMEGRADER: Denne uka kommer det til å bli varmere grader i hele landet. Det fører til at snøgrensa stiger drastisk flere steder i landet, ifølge meteorologen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VARMEGRADER: Denne uka kommer det til å bli varmere grader i hele landet. Det fører til at snøgrensa stiger drastisk flere steder i landet, ifølge meteorologen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det lagt seg et hvitt teppe over store deler av landet, og mange har sikkert sett fram til en hvit jul.

Denne uka kommer midlertidig store deler av snøen til å forsvinne.

- Natt til onsdag er snøgrensa på 1200 meter. Du skal ganske høyt for at det skal komme ny snø nå, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Charalampos Sarchosidis.

Grunnen til dette er at de betraktelig høyere temperaturene over nesten hele landet, som også har vært så langt denne uka, kommer til å fortsette.

- Vinterværet er nok over for denne gangen. Nå vil det være plussgrader og et mer høstlig vær over hele landet i dagene som kommer, sier Sarchosidis.

De varierende temperaturene har også ført til glatte veier og at det kommer underkjølt regn.

Allerede søndag ble det sendt ut et farevarsel for is og glatte veier i Møre og Romsdal og i Trøndelag, og tirsdag er det sendt ut et nytt farevarsel for regn. Dette farevarselet gjelder for Rogaland og Hordaland.

- Det kan komme mellom 50 og 80 millimeter med nedbør de neste 12 timene. Det blir ikke noe særlig julestemning, opplyser meteorologen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer