Ikke akkurat Oslo Girls

Se tredje episode av «Uganda Blues».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Da jeg så skiltet Kamuli Girl, tenkte jeg med en gang på serien Oslo Girls. At det hadde vært morsomt å lage en lokal utgave, forteller filmskaperen Alex Lyngaas.

I sommer ble ham med Plan Norge til Uganda.

Reisen har resultert i web-tv-serien «Uganda Blues» som vises her på Dagbladet.no de neste ukene.

Jenteprat I dagens episode ønsket Lyngaas å høre hva som opptar jentene hann møter underveis.

- Vi kjørte en halv dag for å finne internett, for å se hvordan Oslo Girls var laget slik at vår versjon ble mest mulig lik, forteller han.

- Jeg fikk tolken til å forklare jentene hva det hele gikk ut på. Som gutt er det veldig morsomt å høre jenteprat om gutter.

33-åringen understreker at det ikke var meningen å gjøre narr av den norske serien.

- Det er jo slik realiteten til folk her hjemme er. Jeg ville vise hva de ugandiske jentene snakket om. Mange av de grunnleggende temaene er jo helt like, uansett hvor man kommer fra.

Bli med og løp «Uganda Blues» er en del av bistandsorganisasjonen Plan Norges Jentekampanje The Long Run som starter 15. september.

Målet er er å sette jenters situasjon i fattige land på dagsorden.

Temaet for årets kampanje er «Gutta må med!», der fokuset er en holdningsendring blant gutter og menn for å oppnå likestilling og unngå diskriminering av jenter.

Mobilappen «The Long Run» er en del av årets kampanje.

Dette er en løpeapp som registrerer hvor langt du løper og som tar deg med gjennom 49 land under løpeturen. Jo flere som blir med, jo raskere kommer man seg gjennom hele distansen.

Appen er gratis og kan lastes ned her: iTunes og Android.