Ikke aktuelt å kaste Øygard ut av Ap, foreløpig

Fylkesleder Kjersti Stenseng (Ap) om Øygard-dommen.

TAR DOM TIL ETTERRETNING: Når rettskraftig dom i Øygard-saken foreligger, vil Oppland Ap uansett ta den til etterretning, sier fylkesleder Kjersti Stenseng til Dagbladet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TAR DOM TIL ETTERRETNING: Når rettskraftig dom i Øygard-saken foreligger, vil Oppland Ap uansett ta den til etterretning, sier fylkesleder Kjersti Stenseng til Dagbladet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rune Øygard, som Eidsivating lagmannsrett i dag dømte til ett år og tre måneders fengsel for overgrep mot ei mindreårig jente, var en mangeårig, profilert Ap-ordfører i Vågå kommune.

Partiets fylkesleder i Oppland, Kjersti Stenseng, sier til Dagbladet at det hun er opptatt av i dag, er at en vond og vanskelig sak endelig ser ut til å gå mot slutten. Hun trekker særlig fram prøvelsene den fornærmede jenta har måttet gå i gjennom siden Øygard ble anmeldt, den 25. september 2011.

- Men nå har jo begge partene bedt om betenkningstid, så vi har ikke en rettskraftig dom enda. Men uansett hva lengden på straffen blir, kommer vi til å ta det til etteretting, sier hun.   

- Ekskludering forløpig uaktuelt Rune Øygard trakk seg som ordfører 17. desember i fjor, da Sør-Gudbrandsdal tingrett dømt ham til fire års fengsel. Da hadde allerede partisekretær Raymond Johansen og partileder og statsminister Jens Stoltenberg rådet ham til å gå av.

Øygard er imidlertid fremdeles medlem av partiet. Stenseng sier til Dagbladet at en mulig ekskludering fra partiet foreløpig ikke er en aktuell problemstilling. 

- Men det kan bli det, når det foreligger en rettskraftig dom?

- En slik prosess må eventuelt starte i kommunepartiet. Blir spørsmålet tatt opp der, må vi selvsagt vurdere det.

Fra andre Ap-kilder får Dagbladet opplyst at det er lite sannsynlig at Rune Øygard ekskluderes som følge av dommen.