- Ikke aktuelt å trappe ned i Afghanistan

Men Obama lover ikke 40 000 nye soldater.

IKKE SLUTT I AFGHANISTAN:  USAs president Barack Obama gjorde det klart i Kongressen i går at det ikke er aktuelt å redusere den militære innsatsen i Afghanistan.  Her på besøk tidligere på dagen i antiterrorsenteret i MacLean, Virginia sammen med den amerikanske etterretningssjefen Dennis Bliar. Foto: RON SACHS, EPA/SCANPIX.
IKKE SLUTT I AFGHANISTAN: USAs president Barack Obama gjorde det klart i Kongressen i går at det ikke er aktuelt å redusere den militære innsatsen i Afghanistan. Her på besøk tidligere på dagen i antiterrorsenteret i MacLean, Virginia sammen med den amerikanske etterretningssjefen Dennis Bliar. Foto: RON SACHS, EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Barack Obama gjør det klart at han ikke vurderer å redusere den militære innsatsen i Afghanistan til en ren antiterroroperasjon.

Presidenten diskuterte tirsdag krigen i Afghanistan med ledere for begge partiene i Kongressen.

Han ville ikke si om han kommer til satse på en kraftig opptrapping, men sa det ikke er aktuelt å krympe militæroperasjonen i landet til et minimum.

Det er tidligere blitt hevdet at visepresident Joe Biden er tilhenger av en slik løsning, men kilder i regjeringen understreker at dette ikke er riktig.

40 000 til

USA og NATOs øverstkommanderende i Afghanistan, general Stanley McChrystal, har bedt om opptil 40.000 ekstra soldater.

Det hvite hus gjør det klart at presidenten så langt ikke har truffet noen beslutning, mens kilder i Kongressen sier det er mulig at Obama vurderer en mer begrenset opptrapping.

- Vi forstår at det er en vanskelig beslutning han står overfor, og at han vil ha tilstrekkelig tid til å fatte en god avgjørelse. Ærlig talt, så støtter jeg det. Men vi må huske at styrkene våre i Afghanistan er i stor fare hver eneste dag, sier John Boehner, leder for Republikanerne i Representantenes hus. (NTB-AP).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer