Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke aktuelt å trappe ned i Afghanistan

Men Obama lover ikke 40 000 nye soldater.

 IKKE SLUTT I AFGHANISTAN:  USAs president Barack Obama gjorde det klart i Kongressen i går at det ikke er aktuelt å redusere den militære innsatsen i Afghanistan.  Her på besøk tidligere på dagen i antiterrorsenteret i MacLean, Virginia sammen med den amerikanske etterretningssjefen Dennis Bliar. Foto: RON SACHS, EPA/SCANPIX.
IKKE SLUTT I AFGHANISTAN: USAs president Barack Obama gjorde det klart i Kongressen i går at det ikke er aktuelt å redusere den militære innsatsen i Afghanistan. Her på besøk tidligere på dagen i antiterrorsenteret i MacLean, Virginia sammen med den amerikanske etterretningssjefen Dennis Bliar. Foto: RON SACHS, EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Barack Obama gjør det klart at han ikke vurderer å redusere den militære innsatsen i Afghanistan til en ren antiterroroperasjon.

Presidenten diskuterte tirsdag krigen i Afghanistan med ledere for begge partiene i Kongressen.

Han ville ikke si om han kommer til satse på en kraftig opptrapping, men sa det ikke er aktuelt å krympe militæroperasjonen i landet til et minimum.

Det er tidligere blitt hevdet at visepresident Joe Biden er tilhenger av en slik løsning, men kilder i regjeringen understreker at dette ikke er riktig.


40 000 til

USA og NATOs øverstkommanderende i Afghanistan, general Stanley McChrystal, har bedt om opptil 40.000 ekstra soldater.

Det hvite hus gjør det klart at presidenten så langt ikke har truffet noen beslutning, mens kilder i Kongressen sier det er mulig at Obama vurderer en mer begrenset opptrapping.

- Vi forstår at det er en vanskelig beslutning han står overfor, og at han vil ha tilstrekkelig tid til å fatte en god avgjørelse. Ærlig talt, så støtter jeg det. Men vi må huske at styrkene våre i Afghanistan er i stor fare hver eneste dag, sier John Boehner, leder for Republikanerne i Representantenes hus. (NTB-AP).

 IKKE FÆRRE:  Amerikanske soldater trener i Wardak-provinsen i Afghanistan sist fredag. Foto: AP/SCANPIX.
IKKE FÆRRE: Amerikanske soldater trener i Wardak-provinsen i Afghanistan sist fredag. Foto: AP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media