Nakstad om barnevaksinering:

- Ikke aktuelt før etter sommeren

En studie fra Pfizer publisert onsdag, viser god effekt på barn i alderen 12 til 15 år. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener imidlertid at det ikke vil bli aktuelt å vaksinere barn på denne sida av sommeren.

VAKSINE: Pfizer meldte onsdag 31. mars at deres coronavaksine har fungert godt på barn mellom 12 og 15 år, noe som kan bli aktuelt å ta i bruk i Norge. Programleder: Jeanette N. Vik / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pfizer-vaksinen er foreløpig godkjent for personer fra 16 år og oppover, men en ny studie fra USA viser at vaksinen også er effektiv for barn og ungdom mellom tolv og 15 år.

- Det ser ut som dette blir en av de vaksinene som først får en midlertidig godkjenning for bruk under 16 år. Og det er klart det er viktig å ha vaksiner som også kan brukes på ungdom og kanskje barn. Hvis det viser seg nødvendig også å vaksinere denne gruppen. Det er en vurdering man må gjøre ut fra hvordan denne sykdommen rammer ulike aldersgrupper, sier Nakstad til Dagbladet TV.

- 100 prosent effekt

Mer enn 2200 tenåringer inngikk i vaksinestudien. Ifølge Pfizer er deres coronavaksine 100 prosent effektiv på barn i denne aldersgruppen og, selskapet planlegger å søke om nødgodkjenning til bruk fra 12 til 15 år i løpet av de kommende ukene. Først hos det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA.

Rundt halvparten av deltakerne i studien fikk vaksinen, mens den andre gruppen fikk placebo. Ifølge selskapet fikk 18 av deltakerne i studien, som hadde mottatt placebo, påvist coronaviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer