- Ikke aktuelt med EU-søknad i 2002-2003

Utenriksminister Thorbjørn Jagland utelukker at det kan bli sendt noen ny EU-søknad allerede i 2002-2003. Det kan tidligst skje mot slutten av neste stortingsperiode. Men en ny vurdering av Norges forhold til EU bør starte om et par års tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under utenriksdebatten i dag gjorde Jagland nok et forsøk på å rydde opp i timeplanen, etter at han etter redegjørelsen for vel to uker siden ble utlagt som om han ville framskynde søknaden med flere år.

- Det er ikke redelig å presentere det jeg sa på denne måten. De vurderingene jeg kom med i redegjørelsen, er helt i overensstemmelse med det landsmøtet vedtok. Tidligst mot slutten av neste stortingsperiode kan det bli aktuelt å sende en ny søknad. Men vurderingene av Norge forhold til den nye situasjonen i EU må begynne lenge før, sa utenriksministeren.

Rundt 2002-2003 kan det hende at EU har forhandlet ferdig medlemskapsavtaler med mange søkerland, og ifølge Jagland er dett e den nye situasjonen Norge må vurdere og analysere.

Denne prosessen regner han med vil ta flere år, og derfor mener han at det tidsskjemaet som han skisserte 20. mars, fortsatt står ved lag.

(NTB)

Thorbjørn Jagland.Foto: SCANPIX
Thorbjørn Jagland.Foto: SCANPIX Vis mer
Thorbjørn Jagland.Foto: SCANPIX