Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke aktuelt med krisehjelp for bønder

Landbruksminister Jon Georg Dale gir klart svar til de tørkerammede bøndene.

TØRKE: Fraværet av regn har skapt krisetilstander i det norske landbruket. For melkebonde Jon Herman Wold-Hansen er det tungt å se at én sesong truer hele livsverket. Samtidig ber landbruks- og matminister Jon Georg Dale bøndene om å samarbeide for å komme seg gjennom krisa. Video: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske bønder har håpet på statlig hjelp etter krisetørken i sommer.

- Ikke aktuelt på nåværende tidspunkt, sier landbruksminister Jon Georg Dale (Frp).

Landbruksministeren møter onsdag bondeorganisasjonene og besøker en gård på Kløfta klokka 12 sammen med statsminister Erna Solberg (H). Der vil bøndene igjen be om en krisepakke fra staten.

Men allerede onsdag morgen sier Dale at dette foreløpig er uaktuelt.

- Vi må vente til vi ser hvordan avlingene faktisk blir. Vi har en veldig god avlingsskadeerstatningsordning, og den kommer til å bli ytterligere belastet, men en særegen krisepakke er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt, sier Dale til NRK.

Dale sier regjeringen allerede har gjort en rekke grep for å bedre situasjonen for bøndene, og trekker fram importen av fôr.