Ikke al-Qaida-medlem

En 27 år gammel libaneser som ble arrestert i Tyskland natt til søndag, har ingenting med al-Qaida å gjøre, sa tysk politi søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De første meldingene om arrestasjonen gikk ut på at den arresterte var en italiener i 40-årsalderen med tilknytning til Osama bin ladens nettverk al-Qaida.

Men tysk politi og påtalemyndighet opplyste senere søndag at det dreide seg om en 27-åring fra Libanon, mistenkt for en rekke lovbrudd, men uten noen som helst forbindelse til al-Qaida.

Politifolk fattet mistanke til mannen, etter at han lørdag sjekket inn på et hotell i byen Mönchengladbach, nær Tysklands grense mot Nederland. Da hadde politiet allerede fått tips om at det oppholdt seg folk med tilknytning til al-Qaida på hotellet.

27-åringen skal ikke ha vært bevæpnet, men han hadde ifølge politiet en påfallende stor pengesum i kontanter på seg da han ble pågrepet.

- Han gjorde ingen motstand, sa det lokale politiets operative leder Jürgen Möller ifølge nyhetsbyrået DPA.

Det har lenge vært kjent at al-Qaida hadde atskillige tilhengere i muslimske miljøer i Tyskland. Få dager etter terrorangrepene gjennomførte tysk politi omfattende razzia er mot slike miljøer i Hamburg-bydelen Harburg.

NTB

Mistenkt: Den arresterte libaneseren viste seg å ikke ha noen tilknytning til terrornettverket al-Qaida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer