- Ikke anledning til å straffe ferietwitring

Loven åpner ikke for å avkorte forsikringen til dem som finner huset brutt opp etter å ha fortalt omverdenen om ferieplanene, sier Forbrukerrådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske forsikringsselskaper ser med bekymring på nordmenn som i stadig større grad utleverer seg i sosiale nettverk på internett.


Mange skriver i klartekst hvor og når de skal på ferie i det åpne nettverket Twitter, og det liker ikke selskapene.


Flere land vurderer såkalt ferietwitring som så uforsiktig at det kan gi lavere forsikringsutbetalinger. Dette er foreløpig ikke tilfelle i Norge, men forsikringsselskapene vurderer nå muligheten for å endre på reglene.


Dette er Forbrukerrådet svært skeptisk til.


- Det er klare krav som må oppfylles for at en forsikring skal avkortes. Først og fremst må det ha blitt utvist grov uaktsomhet, og det gjør man ikke ved å fortelle hvor en reiser på ferie, sier jurist Paal Bjønnes i Forbrukerrådet til NTB.


Han sier videre at dersom forsikringsselskapene vil at det skal straffe seg å fortelle verden om ferieplanene, må de legge det inn som et vilkår i avtalene med kundene.


- Men det blir nesten håpløst. Hvor skal i så fall grensen settes, det er nesten alltid noen rundt oss som kan misbruke opplysninger de får. Skal det for eksempel heller ikke være lov å fortelle på jobben hvor vi skal i ferien da, spør Bjønnes.

(NTB)