- Ikke atomkrig

De siste dagers opptrapping har ført til redsel for at det kan bryte ut full krig mellom de to atommaktene, men en talsmann for pakistanske militærmyndigheter avviste torsdag at det er fare for atomkrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Konflikten om Kashmir er alvorlig, men vil ikke utvikle seg til et kjernefysisk ragnarok, sa den pakistanske generalmajoren Rashid Qureshi i et forsøk på å dempe den internasjonale bekymringen.

- Atomvåpnene skal avskrekke og er ikke ment som noe annet, ingen bør overhodet vurdere å ta slike våpen i bruk, framholdt han.

Krigsfrykten i grenseområdene er likevel så sterk at tusenvis av mennesker har flyktet fra sine hjem. Minst 12.000 mennesker var torsdag på flukt fra landsbyer i den indiske delen av Kashmir.

- Vi ble vettskremte da soldater plutselig strømmet inn i landsbyen vår med kanoner og stridsvogner. Landsbyrådet vedtok at vi straks skulle flytte til tryggere områder, sier skomakeren Rooparam Meghwal fra landsbyen Pachla, som ligger mindre enn fem mil fra grensen mot Pakistan, til nyhetsbyrået AFP.

Evakuering?

Den indiske hæren har gitt innbyggerne i ni grenselandsbyer beskjed om at de bør r eise straks og vurderer å gi ordre om evakuering av ytterligere 300 landsbyer. Blant de ni landsbyene langs grensen er Kishanharh og Karanpur, der indiske og pakistanske stridsvogner utkjempet voldsomme slag under krigen mellom de to landene i 1965.

- Offiserer fra hæren har sagt at vi må dra, og at vi bare må ta med oss det aller mest nødvendige, men de sier ikke noe om når vi kan få komme hjem. Jeg har lastet en oksekjerre med mat og sengetøy, men vi er ikke sikre på hvor vi skal slå leir, sier Harish Chuahan fra landsbyen Anupgar til AFP.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer