- Ikke avgjort for Trump. Gode grunner til å fortsette kampen blodig og brutalt

Ishockey-slagsmålet mellom Trump, Rubio og Cruz, fortsetter, mener USA-forsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Republikaneren Donald Trump vant delstatene Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Virginia og Vermont under nominasjonskampen  i natt. Hans motkandidater innad i partiet, Ted Cruz vant Texas, Alaska og Oklahoma, mens Marcio Rubio tok sin første seier da han vant Minnesota.

- Trump dominerer med en bred koalisjon i ryggen, men dette er ikke avgjort ennå, sier USA-forsker Hilmar Langhelle Mjelde til Dagbladet.

Kampen fortsetter Både Rubio og Cruz har grunner til å fortsette, mener han.

- Det var overraskende bra av Cruz og mer skuffende av Rubio. Situasjonen er fortsatt uavklart, og alle de tre kandidatene har gode grunner til å fortsette kampen blodig og brutal i mars, sier USA-forskeren.

- Rubio er blitt ansett som den største trusselen til Trump, men Trump holdt han på avstand i natt. Når det nå viser seg at Rubio ikke har lykkes i å samle en bred nok koalisjon mot Trump, fortsetter ishockey-slagsmålet mellom Trump, Rubio og Cruz, fortsetter Mjelde.

Clinton overbeviste Demokraten Hillary Clinton vant i Alabama, Arkansas, Georgia, Tennessee, Texas og Virginia. I tillegg tok hun en knepen seier i Massachusetts.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer