Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke avgjort for Trump. Gode grunner til å fortsette kampen blodig og brutalt

Ishockey-slagsmålet mellom Trump, Rubio og Cruz, fortsetter, mener USA-forsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Republikaneren Donald Trump vant delstatene Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Virginia og Vermont under nominasjonskampen  i natt. Hans motkandidater innad i partiet, Ted Cruz vant Texas, Alaska og Oklahoma, mens Marcio Rubio tok sin første seier da han vant Minnesota.

- Trump dominerer med en bred koalisjon i ryggen, men dette er ikke avgjort ennå, sier USA-forsker Hilmar Langhelle Mjelde til Dagbladet.

Kampen fortsetter Både Rubio og Cruz har grunner til å fortsette, mener han.

- Det var overraskende bra av Cruz og mer skuffende av Rubio. Situasjonen er fortsatt uavklart, og alle de tre kandidatene har gode grunner til å fortsette kampen blodig og brutal i mars, sier USA-forskeren.

- Rubio er blitt ansett som den største trusselen til Trump, men Trump holdt han på avstand i natt. Når det nå viser seg at Rubio ikke har lykkes i å samle en bred nok koalisjon mot Trump, fortsetter ishockey-slagsmålet mellom Trump, Rubio og Cruz, fortsetter Mjelde.

Clinton overbeviste Demokraten Hillary Clinton vant i Alabama, Arkansas, Georgia, Tennessee, Texas og Virginia. I tillegg tok hun en knepen seier i Massachusetts.

VANT MEST: 

Demokraten Hillary Clinton vant i Alabama, Arkansas, Georgia, Tennessee, Texas og Virginia. I tillegg tok hun en knepen seier i Massachusetts. Foto:  Joe Raedle/Getty Images/AFP/Scanpix
VANT MEST: Demokraten Hillary Clinton vant i Alabama, Arkansas, Georgia, Tennessee, Texas og Virginia. I tillegg tok hun en knepen seier i Massachusetts. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

- Hun overbeviste i sør, og har nå har en solid ledelse på delegatfronten. Alt tyder på at Clinton vil dra dette i land, sier Mjelde.

Sanders vant Colorado, Oklahoma, Vermont og Minnesota, men klarte ikke vise at han kan appellerer til minoritetsvelgere, skriver nyhetsbyrået AP.

- Det er en utfordring for Sanders å ekspandere sin appell til afro-amerikanere og latinere, som er veldig viktige velgergrupper internt i Demokratene. Der har Clinton grepet, sier Mjelde.

Ser framover I sin seierstale så Clinton allerede framover mot en duell med Donald Trump i hovedvalget i høst, selv om Sanders fortsatt ikke kan avskrives, skriver NTB.

- Det er klart i kveld at aldri tidligere har så mye stått på spill i et valg. Og aldri før har retorikken vi hører på den andre siden, vært mer nedrig, sa hun, med klar henvisning til Trump og «borgerkrigen» hos republikanerne.

DOMINERER: Donald Trump dominerer etter nattens supertirsdag, mener USA-forsker Hilmar Langhelle Mjelde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DOMINERER: Donald Trump dominerer etter nattens supertirsdag, mener USA-forsker Hilmar Langhelle Mjelde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Også Trump brukte sin seierstale til å se framover mot hovedvalget.

- Jeg er en samlende person. Folk tror ikke det, men jeg er det. Når jeg blir deres kandidat, skal jeg rette skytset mot Clinton, sa han.