Mistenkt kidnapping i Tolga:

Ikke avhørt ennå

20-åringen som antas bortført, ringte selv og fortalte at han var løslatt.

ETTERFORSKES: Søndag ettermiddag var det satt opp sperringer rundt en privat adresse i Tolga som 20-åringen skal ha blitt bortført fra. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet
ETTERFORSKES: Søndag ettermiddag var det satt opp sperringer rundt en privat adresse i Tolga som 20-åringen skal ha blitt bortført fra. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 20-årige mannen som seint i går kveld kom til rette etter å ha vært mistenkt bortført fra en adresse i Tolga, er ennå ikke avhørt.

- Han er ennå ikke avhørt, på grunn av omstendighetene i saken og hans tilstand. Når vi får gjennomført et avhør, er avhengig av utviklingen, opplyser Vibeke Stolp Ekeland, politiadvokat ved Innlandet politidistrikt, til Dagbladet.

Hun opplyser videre at 20-åringen er i stabil tilstand.

- Etter omstendighetene går det greit med ham, sier hun.

- Forholdene tatt i betraktning er han fysisk i OK form. Men det han har vært igjennom, er noe ingen vil oppleve, sier mannens bistandsadvokat Helge Hartz til TV 2.

Meldte selv ifra

Natt til i går fikk politiet melding om en voldshendelse på en privat adresse i Vingelen i Tolga. Meldingen gikk ut på at tre personer ble utsatt for vold.

FRIFOT: Dagbladet TV er på plass i Tolga etter at en 20 år gammel mann ble mistenkt bortført søndag - natt til mandag kom han til rette. Gjerningspersoner er på frifot. Vis mer

En av de tre personene, 20-åringen, ble ifølge politiets opplysninger tatt med av gjerningspersoner, og politiet etterforsker hendelsen som frihetsberøvelse.

Like før midnatt i går kveld kom den savnede til rette.

I en politipressemelding i formiddag kommer det fram at den savnede selv meldte fra til pårørende om at han var frigitt av gjerningspersonene. Ingen er siktet i saken per nå.

Kan være flere

I går opplyste politiet at det er minst to mistenkte i saken.

- Det bygger vi på avhør av de to andre fornærmede. Vi ser etter minst to gjerningspersoner, og kan ikke utelukke at det er flere, sier Ekeland til Dagbladet.

Dagbladet er kjent med at det verserer opplysninger i 20-åringens nærmiljø om trolige motiver for hendelsen.

- Vi har noen teorier om motiver, vi undersøker bredt forskjellige hypoteser, og vil ikke utelukke noen ennå. Men jeg ønsker ikke å gå i detalj, opplyser Ekeland.

- Er dere sikre på at det faktisk har skjedd en bortføring?

- Mistanken er den samme som i går; vi etterforsker saken som frihetsberøvelse, og fortsetter etterforskningen med full styrke, sier politiadvokaten.

Holder detaljer tilbake

- Har dere gjerningspersoner i kikkerten?

- Vi jobber med informasjonen vi har, også om mulige gjerningspersoner - jeg vil ikke gå i detalj om dette, av hensyn til etterforskningen.

- Driver politipatruljer nå og oppsøker adresser på jakt etter gjerningspersoner?

- Etterforskningen har som formål å peke ut konkrete gjerningspersoner, og det er noe vi jobber med. Å gi ytterligere opplysninger vil kunne skade arbeidet.

De tekniske undersøkelsene på adressen der 20-åringen forsvant fra, er foreløpig ferdigstilt, men Ekeland utelukker ikke at de blir gjenopptatt.

- Alvorlig

Politiet har etterlyst tips i saken - en oppfordring som gjelder fremdeles.

- Vi har fått inn en del, og noen vitner skal avhøres de neste dagene, opplyser Ekeland.

Politiadvokaten karakteriserer saken som alvorlig.

- Vi satte inn store ressurser i går for å jobbe med den og oppnå hovedmålet - å lokalisere fornærmede og få kontroll på ham. Nå er vi ute av den akutte fasen, men det er fremdeles en alvorlig sak, sier Ekeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer