TRUSLER I ARRESTEN: Under ransakingen i sentralarresten hos politiet i Oslo, skal tiltalte ha truet politiet med at politiet «bare skulle vente, og at det ikke bare var Breivik som hadde maskinpistol, men også afrikanere», ifølge tiltalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRUSLER I ARRESTEN: Under ransakingen i sentralarresten hos politiet i Oslo, skal tiltalte ha truet politiet med at politiet «bare skulle vente, og at det ikke bare var Breivik som hadde maskinpistol, men også afrikanere», ifølge tiltalen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Ikke bare Breivik som har maskinpistol

Mann (30) tiltalt for å ha truet politiet etter angivelig ransforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år gammel mann må møte i Oslo tingrett i mars, tiltalt for grovt ransforsøk og trusler mot politiet.

Ifølge tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter skal mannen om natta den 26. oktober i fjor ha forsøkt å rane til seg verdigjenstander fra en mann. Han skal ha uttalt «Give me your money» eller lignende mens han skal ha stukket fornærmede med en skrutrekker-lignende gjenstand, ifølge tiltalen.

Truet med Breivik Fornærmede skal ha ropt etter hjelp og flere andre kom til stedet. 30-åringen ble senere pågrepet av politiet.

Da politiet skulle foreta ransaking av mannen i sentralarresten på Grønland, skal han ha truet to politibetjenter ved å si:
- Dere skal bare vente, det er ikke bare Breivik som har maskinpistol, men også afrikanere, ifølge tiltalen.

Mannen skal også ha uttrykt et håp om at den ene politimannen ville dø i en trafikkulykke, mens han hevdet at han vil bruke 30 sekunder på å «knuse trynet» til den andre, ifølge tiltalen.

Innrømmer uttalelser Mannens forsvarer, advokat Carl Konow Rieber-Mohn, kommer ikke hans klient til å erkjenne straffskyld for ransforsøket under den kommende rettssaken.

- Ifølge min klient har denne hendelsen sitt utspring i en narkotikahandel. Det viste seg at narkotikaen var byttet ut med mel, og da min klient reklamerte og ønsket ekte vare eller pengene tilbake, skal hendelsen oppstått, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.

Tiltale hevder han også ble angrepet. Han mener han ble bitt i hendene.

- Min klient opplever situasjonen som urettferdig. Han innrømmer nok at han har kommet med uttalelser i arresten, men om det er ordene som står i tiltalen er uklart, sier forsvareren.