Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke bare for å slippe unna skatt

Norske rikinger tenker ikke bare på seg selv når de overfører verdier og aksjer til barn og barnebarn. Skal vi tro de pengesterke selv, er det ikke skattefuten de prøver å lure.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investor Torstein Tvenge, skipsreder Jens Ulltveit-Mo og rederkollega Tharald Brøvig har to ting til felles:

For det første har de gjort store penger det siste året. For det andre har de langt på vei sikret tenåringsdøtrenes fremtid. Pengene fra pappa ligger allerede på konto.

- Ja, det er vel ingen hemmelighet at jeg har overført en del verdier til barna. Hvor mye kan du lese av ligningstallene. Dette er egentlig et forhold som jeg ikke ønsker å kommentere i detalj, sier Torstein Tvenge.

En av Sunnmøre rikeste menn, Ulstein-arving Martin Ulstein, har allerede overført arven til sine tre barn. Med rundt 15 millioner kroner hver, skal de nok klare seg godt.

- Dette har gjort meg mye friere økonomisk, sier Ulstein til lokalavisa Vikebladet.

Entreprenørmillionæren Erik Bøhler har også funnet det greit å fordele verdiene likt til barna.

- Jeg har ikke gjort dette for at barna skal bli uavhengige av meg. Hva slags planer vi har videre synes jeg er privat, sier Bøhler.