- Ikke basert på fakta

Norges Vel svarer på kritikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: - Fattige får det verre

(Dagbladet.no): - Deler av kritikken mot oss er riktig, og vi tar det på alvor, sier Dag Urdal, kommunikasjonssjef i Norges Vel, til Dagbladet.no.

Men Urdal mener påstanden om at fattige blir fattigere ikke er riktig, og at NCG ikke kan verifisere påstanden:

- Dette knytter seg til erfaringer konsulentene gjorde på en ti-dagerstur, blant annet i Uganda. Der har de tatt for seg et kooporativt prosjekt for fattige bønder. Men dette prosjektet hadde vært i gang i bare et år. Det er for kort tid til å konkludere på den måten. Dessuten begrunner de ikke konklusjonen, mener Urdal.

Han hevder at et svenskstøttet prosjekt som driver på samme måte, og med samme ugandiske operatør, viser svært gode resultater.

- Det er ille at de nærmest på generelt grunnlag trekker den slutning at vår målgruppe risikerer å få det verre. Det er en overdrivelse, for å si det mildt, mener han

- Overdrevet

Urdal mener også at NCG bruker feil regnemåte når de kalkulerer administrasjonskostnader. Dessuten er regelverket fra Norad uklart på dette punktet, og de har innrømmet at de må ta en del av skylden.

- Det blir helt feil måte å regne kostnader på. Tall vi har, viser at vi har en administrasjonskostnad på mellom 10 og 12 prosent. Disse tallene kan verifiseres, hevder Urdal.

Han mener også at de ansattes lønninger blir feilaktig framstilt. Bare ved ett tilfelle fikk en av organisasjonens ansatte 750 kroner i timelønn. Forøvrig har alle hatt 600 kroner timen.

UENIG: Dag Urdal, kommunikasjonssjef i Norges Vel.