- Ikke bekymret for hjemmeransakelsen

Politiet saumfarte boligen til Kongsvinger-siktet.

RANSAKET BOLIG: Politi og Kripos jobbet i hele dag ved adressen til den drapssiktede mannen som er siktet for å ha drept Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger. Her fjerner de en katt fra boligen. Foto: ERIK BERGLUND
RANSAKET BOLIG: Politi og Kripos jobbet i hele dag ved adressen til den drapssiktede mannen som er siktet for å ha drept Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger. Her fjerner de en katt fra boligen. Foto: ERIK BERGLUNDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): En Kongsvinger-mann i 30-åra er siktet for drapet på 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen natt til søndag.

I hele dag saumfarte Kripos og politiet boligadressen til siktede i byen, som bare ligger få hundre meter fra der 18-åringen ble funnet drept med flere stikk i blant annet hodet.

Siktede og den drepte har vært omgangsvenner de siste månedene.

Vil sjekkes ut av saken
Siktede er ikke bekymret for at politiet vil finne noe hjemme hos ham.

FORSVARER: Advokat Christer Hedin forsvarer mannen i 30-åra. Han sier at siktede stiller seg uforstående til drapet. Foto: ERIK BERGLUND
FORSVARER: Advokat Christer Hedin forsvarer mannen i 30-åra. Han sier at siktede stiller seg uforstående til drapet. Foto: ERIK BERGLUND Vis mer

- Han er overhodet ikke bekymret for ransakelsen. Det er ikke fordi han har dumpet drapsvåpenet eller noe. Han mener bestemt han ikke har gjort noe. Samtidig har han forståelse for at politiet må gjøre jobben sin. Han håper de gjør den så grundig at de kan sjekke ham ut av saken, sier Christer Hedin, som forsvarer siktede.

Politiet har ennå ikke sikret seg drapsvåpenet, som trolig er en kniv eller en annen skarpkantet gjenstand.

Ville tipse politiet
Siktede ble pågrepet på Kongsvinger politistasjon mandag kveld etter at han for andre gang, på eget initiativ, møtte opp som vitne hos politiet.

DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat
DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat Vis mer

- Han så politiets anmodninger om at alle som kjente avdøde skulle melde seg. Han hadde et forhold han ønsket å fortelle politiet, sier Hedin, som ikke ønsker å inn på hva det dreier seg om.

Mannen fikk etter forklaringen ikke lov til å forlate stasjonen. I stedet ble han plassert i arresten, siktet for det brutale drapet.

Mannen har, etter det Dagbladet kjenner til, ikke hatt noe med politiet å gjøre de siste åra.

- Ikke sikkert rett mann
- Det er flere omstendigheter som fører oss til å mene at vi har skjellig grunn til mistanke mannen, men vi holder fremdeles alle muligheter åpne og kan ikke utelukke flere pågripelser eller at siktede løslates, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Kongsvinger-politiet.

Ifølge forsvarer Hedin tar siktede pågripelsen svært tungt.

- Han er svært nedfor. Ikke bare er han arrestert for et drap, men han er siktet for å ha drept sin egen kamerat. Det tar han svært tungt, sier Hedin.

FUNNSTEDET: Her ble Lars Erik (18) funnet drept. Stedet er trolig plassen hvor drapet skjedde også, ved boligblokkene på Langelandet i Kongsvinger. Foto: ERIK BERGLUND
FUNNSTEDET: Her ble Lars Erik (18) funnet drept. Stedet er trolig plassen hvor drapet skjedde også, ved boligblokkene på Langelandet i Kongsvinger. Foto: ERIK BERGLUND Vis mer

Det er ventet at første avhør av mannen vil skje i morgen eller i forbindelse med et eventuelt fengslingsmøte av mannen på torsdag.