- Ikke bekymret

Taiwanske Kinmen-øya har vært et populært turistmål for kinesiske turister, men nå står øya i fare for å ligge i skuddlinja mellom Kina og Taiwan. Beboere på Kinmen, derimot, er ikke bekymret.

KONSEKVENS: Kinas forsvarsdepartement har iverksatt målrettede militære operasjoner som en konsekvens av Pelosis Taiwan-besøk. Video Twitter / KameraOne. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få timer før Pelosis ankomst i Taiwan på tirsdag, rullet flere titalls pansrede kjøretøy til den kinesiske byen Xiamen. Byen ligger noen få kilometer fra Taiwans nærmeste territorium, Kinmen-øyene.

Men lokalbefolkningen på Kinmen tar det foreløpig helt med ro.

- Ikke bekymret

Reporter Ed Moon fra engelskspråklige Taiwan Plus News rapporterte tirsdag fra Kinmen, og snakket med de lokale om hva de tenkte om Pelosis besøk.

- Lokalbefolkningen i Kinmen bekymrer oss egentlig ikke for Pelosis besøk. Vår relasjon med folkene i Xiamen er veldig vennlig. Men kanskje flere i Taiwan ikke ønsker at hun kommer fordi de er bekymret for at det kan ødelegge forholdet mellom Kina og Taiwan, sier Kinmen-beboer Zhang.

Videre sier hun at folkene i Kinmen og Xiamen alltid har hatt et nært vennskap, så beboere på øya blir ikke like nervøs som resten i Taiwan. Spesielt ettersom Pelosi bare kommer for én dag.

En annen beboer Wang sier han ikke er redd og følger ikke nøye med på politikk, men hadde sett på nyhetene at Pelosi skulle besøke Taiwan.

Den amerikanske kongresslederen forlot Taiwan onsdag ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer